SF BIO visar opera och balett live från Royal Opera House i London

Skribent:

Mauro Peter som Tamino. Foto: Tristram Kenton

SF Bio visar opera och balett i direktsändning från Royal Opera House i London.
Ett pressmeddelande:
Livesändningarna inleds onsdag 20 september 2017 med den opera som Ingmar Bergman kallade ”världens bästa musikal” – Mozarts ”Trollflöjten”. Därefter föjer ”La Bohème” samt baletterna ”Alice i Underlandet” och ”Nötknäpparen”. En unik möjlighet för opera- och balettälskare att njuta föreställningar av högsta klass från ett av världens främsta operahus.

Livesändning av föreställningarna sker i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala för att några dagar senare även visas inspelade i tidigare nämnda städer samt i Örebro, Linköping och Jönköping.

– Vi är otroligt glada att kunna erbjuda vår biopublik de här enastående föreställningarna med ljud och bild av yppersta kvalitet. Om man inte har möjlighet att ta sig till Royal Opera House är det här så nära man kan komma. Vi hoppas förstås också att vi gör opera och balett mer tillgängliga och kan locka personer som kanske aldrig sett en uppsättning tidigare – det är lite lättare att köpa en biljett på våra biografer än att åka till London, säger Helena Eklund, marknadschef på SF bio.

Royal Operas berömda, hisnande fantasifulla uppsättning av ”Trollflöjten” är iscensatt av Sir David McVicar som är en av vår tids främsta operaregissörer. Orkestern leds av engelskan Julia Jones, som bland annat dirigerat operan i Wien, där det tidlösa mästerverket en gång uruppfördes. Föreställningen, som nyligen hade nypremiär i London, hyllas av både kritiker och publik.

Föreställningar och datum
Livesändningar visas i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala
Inspelade föreställningar visas i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro, Linköping och Jönköping

Trollflöjten
Live 20 september
Inspelad 25 september

La Bohème
Live 3 oktober
Inspelad 9 oktober

Alice i Underlandet
Live 26 oktober
Inspelad 6 november

Nötknäpparen
Live 5 december
Inspelad 11 december

19 september, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *