Helsingborg Symfoniorkester med Ola Salo och Jennie Abrahamsson – Skivsläpp som rör sig i gränslandet mellan klassiskt och pop

Skribent:

Jonas Nydesjö, arrangör, kompositör och dirigent.

Helsingborg Symfoniorkester medverkar tillsammans med solisterna Ola Salo, Jennie Abrahamsson, Frida Öhrn och Emanuel Lundgren på albumet ”Borderlands” under ledning av arrangören, kompositören och dirigenten Jonas Nydesjö.

Ett pressmeddelande:
lbumet Borderlands består av fyra vågade, experimentella och speciella verk. Jonas Nydesjö har skrivit musiken och anpassat den till de medverkande artisterna Ola Salo, Jennie Abrahamsson, Frida Öhrn och Emanuel Lundgren.

– Helsingborgs Symfoniorkester har varit en fantastisk samarbetspartner i mitt projekt. Deras öppna sinne för mina idéer och ett synnerligen inspirerande musicerande från orkestern är tveklöst en av de största anledningarna till att projektet blivit så bra som det blivit, säger kompositören Jonas Nydesjö.

Jonas Nydesjö har de senaste tio åren varit en av Sveriges mest anlitade arrangörer, kompositörer och dirigenter. Han har gjort ett flertal konserter med Sveriges symfoniorkestrar och operahus, ofta i samarbetet med artister från andra genrer än den än den klassiska.

18 september, 2017

Det här inlägget har 1 kommentar.

  1. […] Helsingborg Symfoniorkester med Ola Salo och Jennie Abrahamsson – Skivsläpp som rör sig i gr… […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *