South Park är tillbaka med ny säsong – utan politisk satir

Skribent:

Animerade kultserien South Park kommit tillbaka med en ny säsong för att göra narr av samhället och lyfta kontroversiella ämnen till ytan. Säsong 21 hade premiär, torsdagen den 14 september på Comedy Central.

Ett pressmeddelande:
I första avsnittet, White People Renovate Houses, så ser vi demonstranter beväpnade med facklor och konfedererade flaggor ta över gatorna i South Park. Ett avsnitt som med största sannolikhet kan kopplas till de våldsamma protester som skett i USA senaste månaderna, främst då i Charlottesville, Virginia i USA.

Trots att första avsnittet är en direkt återspegling av nutidens händelser i samhället, så indikerar seriens skapare Trey Parker att ambitionen med nya säsongen har varit att gå tillbaka till South Parks glansdagar. Seriens huvudkaraktärer Stan, Kyle, Cartman och Kenny ska nu åter sättas i fokus.

–Den här säsongen vill jag gå tillbaka till att se Cartman klä upp sig till en robot och reta Butters i vanlig ordning. Vi kommer att försöka gå ifrån Donald Trump och det politiska då det var där förra säsongens fokus låg. Men vi kommer inte att överge det helt, säger Trey Parker.

Hur pass bra South Park kommer att lyckas med att undvika att ta upp politik och skapa rubriker återstår att se i nya säsongen. Vi kan i alla fall räkna med en hel del galenskaper och kaos i vanlig ordning.

South Park skapades 1997 av Trey Parker och Matt Stone och är den serie som visats längst på Comedy Central.

15 september, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *