Lyssna: Alice Boman – Dreams

Skribent:

Alice Boman har släppt en ny singel, ”Dreams”.

Alice Bomans första EP ”Skisser” (2013) skrevs hemma i sovrummet i Malmö, utan en tanke på att någon skulle höra. Hon betraktade dem egentligen inte som färdiga låtar, mer som just skisser. Men en demo med hemmainspelningarna nådde Adrian Recordings och resten är historia. Efter att pressreleasen skickades ut hände allt av sig själv. I juni 2013 var hennes låt ”Waiting” den andra mest bloggade låten i världen.

”EP II” (2014) spelades delvis in i ett hus på landet (en plats hon återkom till för att skriva och spela in till det kommande albumet). Musikskribenter golvades inför hennes ärliga, avskalade musik. Det blev artiklar i internationella medier som The FADER, The Guardian, NPR, Entertainment Weekly, med flera. På Manifestgalan, indiebolagens Grammisgala, tilldelades hon 2015 priset ”Årets kompositör”.

Alice Boman åkte på turnéer i Europa och USA och hennes musik hördes i TV-serier som Transparent, Suits, Being Human, Bloodline och Catfish. I Transparent var låten ”Waiting” en återkommande låt i flera avsnitt och Alice gjorde också en cameo där hon sjöng låten live.

Tre år efter senaste EP:n är Alice tillbaka med ny musik. Först ut från kommande LP är singeln Dreams.

15 september, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *