Världspremiär på bio för David Gilmours ”Live at Pompeii”

Skribent:

Onsdagen den 13 september och tisdagen den 19 september visas David Gilmours konsertfilm ”Live at Pompeii” på över 2.000 biografer runt om i världen. Filmen visas endast dessa två dagar. David Gilmour återvände till den legendariska amfiteatern i Pompeji förra sommaren, 45 år efter att Pink Floyd filmade ”Live at Pompeii”, och genomförde de första rock­konserterna inför publik i amfiteatern någonsin.

Ett pressmeddelande berättar:
I Sverige visas ”David Gilmour Live At Pompeii” i följande städer: Stockholm, Göteborg, Malmö, Gävle, Helsingborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Luleå, Lund, Norrköping, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Västerås, Växjö & Örebro
Se www.sf.se för mer information om biograf och föreställningstider i respektive stad

45 år efter att Pink Floyd filmade ”Live At Pompeii” i den legendariska amfiteatern i Pompeji, så återvände David Gilmour för två spektakulära konserter förra sommaren som en del av den årslånga turné han genomförde i samband med att han släppte sitt succéalbum ”Rattle That Lock”. Pink Floyd hade ingen publik när de spelade i Pompeji så Gilmours framträdanden är de första rockkonserterna för publik i den romerska amfiteatern.

Två kvällar i rad – den 7 och 8 juli – stod den 2 600 personer starka publiken på exakt samma plats där gladiatorer kämpade under det första århundradet e Kr. Amfiteatern i Pompeji är den äldsta bevarade romerska amfiteatern och den första man känner till som byggdes i sten. ”David Gilmour Live At Pompeii” har världspremiär på över 2 000 biografer runt om i världen onsdagen den 13 september. Filmen visas endast den 13 och 19 september.

Städer: Stockholm, Göteborg, Malmö, Gävle, Helsingborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Luleå, Lund, Norrköping, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Västerås, Växjö & Örebro
Längd: 2 tim 5 min
Biopremiär: Visas endast den 13 & 19 september

12 september, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *