Tami Neilson på Kraken – soul och country som ger gåshud

Tami Neilson på Kraken Stockholm

Betyg 3

Ute på sin första europa-turné med tre stopp i Sverige. Första spelningen är på Kraken, och vi är inte så många i salen, men vi som är på plats en torsdag kväll bjuds på en show i världsklass. Musiken är en salig röra av country, rockabilly, soul, blues och 50-talspop. Musiken bärs fram av Tami Neilsons makalösa röst. Det är inget som känns falskt med Tami. Det är här och nu, och scennärvaron är stor.

Tami kommer från Canada, men har bott i Nya Zealand de senaste 13-14 åren. Tami Neilson har gjort vå egna skivor, men innan dess har hon turnerat med sin familj. Spontana rop och applåder mitt i låtar, det är något som Tamis röst skapar.

Det är mycket mellansnack som är personligt, och hennes pappas låt ”alone” får mig att få gåshud. Det är en bra torsdag och jag hoppas att hennes två kommande spelningar i Sverige får fler åskådare, för det är verkligen Tami Neilson värd.

8 sept Höganäs – Garage bar

9 sept Göteborg – Liseberg

 

7 september, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *