Nya dramaserien Will – om Shakespeare – kommer till Sverige

Skribent:

Den 27 augusti är det Sverigepremiär för Will – en ny TNT originalserie som utforskar unga William Shakespeares liv. Dramaserien kommer att visas med dubbelavsnitt på söndagar kl.21.00, exklusivt på TNT Sverige.

Ett pressmeddelande berättar:
Nykomlingen Laurie Davidson spelar huvudrollen i detta drama som berättas i en djärv stil till ett modernt soundtrack, och som avslöjar Shakespeares hänsynslöshet, lustfyllda frestelser och torterade briljans.

Seriens inleds med att en ung William Shakespeare (Davidson) just anlänt till punkrocksteaterscenen i 1500-talets London. Det är i den här förföriska, våldsamma världen som hans råa talang möter upproriska publiker och religiösa fanatiker.

Alice Burbage (Olivia DeJonge) attraheras av Wills naiva genialitet. Hon är den vackra, begåvade och upproriska dottern till James Burbage (Colm Meaney) som byggde den första teatern i London sedan romartiden. Trots att hon är dotter till en ’impressario’ är Alice förbjuden av samhället att driva en karriär inom teatern. Hennes bror Richard Burbage (Mattias Inwood) är också en naturbegåvning, om än självupptagen och benägen att överspela. Ett slumpartat möte på teatern får honom att teama upp med Will, vilket resulterar i det mest storslagna partnerskapet mellan skådespelare och skribent som världen någonsin skådat.

Will är en TNT originalserie från exekutiva producenterna Craig Pearce (Romeo + Juliet), Golden Globe® nominerade Shekhar Kapur (Elizabeth), Alison Owen (Elizabeth) och Debra Hayward (Love Actually).

22 augusti, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *