Recension av tv-serie: The Garden of Bronze

The Garden of Bronze
Betyg 4
Visas på HBO Nordic, tio avsnitt
Serien är en originalproduktion från HBO Latin America/Argentina.

En thriller som kryper under skinnet på mig. The Garden of Bronze är något så ovanligt som en tv-serie från Argentina. Den utspelar sig till stor del i Buenos Aires men i de senare avsnitten beger sig huvudpersonen också iväg ut i djungel-liknande områden vid havet.

Serien handlar om Fabián Danubios, en argentinsk arkitekt, var liv förändras för alltid när han fyraåriga dotter försvinner i tunnelbanan i Buenos Aires tillsammans med barnflickan som passar henne. Dottern och barnflickan är på väg till ett barnkalas när de spårlöst försvinner.

Fabián och hans fru känner sig maktlösa. Det finns inget motiv, inga spår och inga vittnen. Det verkar dessutom som att polisen inte söker särskilt seriöst. Finns det korruption inom polisen som hindrar sökandet? Argentina har en lång historia av maktmissbruk inom militären och polismyndigheten.

César Doberti, en privatdetektiv med stort hjärta dyker upp. Han söker och lyckas hitta fler ledtrådar än polisen och han börjar söka tillsammans med Fabián. I brist på engagemang från polisen tar Fabian och privatdetektiven saken i egna händer och hans sökande blir hans livsmål och mening.

Serien är filmad på ett sätt som gör att den blir spännande på ett krypande sätt – och en av dess styrkor är karaktärernas trovärdighet. Fabián flippar ut ibland och är ilsken och slåss, precis som vi kan förvänta oss av en människa som förlorar så mycket i livet som han gör.

En bit in i serien var det en del som var lite oförklarligt och tycktes hänga i luften, men allt vävs samman på ett skickligt sätt i slutet. Det är en stark och också skrämmande berättelse.

Gustavo Malajovich har skrivit boken som serien baseras på.

MEDVERKANDE
Gerardo Romano
Julieta Zylberberg
Joaquín Furriel
Luis Luque
Norma Aleandro

31 augusti, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *