Jazzig Lisa Nilsson – helmysig kväll på Mosebacketerassen

Lisa Nilsson i jazz-uppsättning på Mosebacketerassen

Betyg 4

Någon timme innan konserten tror nog de flesta att det kommer bli en regnig kväll. Som genom ett trollslag försvann alla moln, och Stockholm bjuder på en klarblå himmel, som passar till den sommarlatta jazzen. Det är Lisa Nilsson som tagit en liten paus från inskolningarna av barnen för att ha lite kul på scenen, sjunga lite låtar hon själv gillar, denna kväll i jazz-skrud.

Lisa Nilsson har sällskap av trion, Erik Söderlind, Chris Montgommery på trummor och Niklas Fernqvist på bas. De har kul på scenen, det improviseras, det skrattas och stämningen är mysig. Det är slutsålt på Mosebacketerassen, fullt med folk. Det är musik på svenska, engelska och portugisiska. Det är jazzigt, men det går fortfarande att känna poprötterna som finns i musiken. Det är massor av skratt, det är nya textrader. Svante Thuresson och Bo Sundström gör jublande gästspel. Versionen av Himlen runt hörnet är underbar, lockar till nya skratt. Just den stämningen finns kvar när jag går hem på kvällen. Lycklig över att ha fått tillbringat en kväll i Lisas sällskap.

 

 

16 augusti, 2017

Det här inlägget har 1 kommentar.

  1. Stina skriver:

    Superfin spelning! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *