Way Out West Helgjuten alternativ country – Band Of Horses

Skribent:

12/8 2017

4

Foto Peter Birgerstam

Ett band från Seattle med fem album i ryggen som haft rejäl omsättning på  medlemmar. Första gången jag hör dem live fast de ofta besökt Sverige. Vad de spelar kan kallas indierock, eller hellre den något mer avgränsande termen altcountry. Med  fladdrande flanellskjortor, skägg och kepsar finns flera av genrens attribut Gruppen på fem man får till ett väldans drag direkt.  Man ger publiken i hällregnet  en glädjekick  med sina förnämliga låtar. Hela anrättningen från Flamingo känns sammanhållen och koncentrerad. Som lite av en ljudnörd kunde jag registrera att det merparten av tiden lät perfekt.

I fonden syns ett foto på träd utan löv kring en damm. Jovialiske sångaren och grundaren Ben Bridwell står för publikkontakten, även om det är snålt med mellansnack. Han upplyste om att aktiviteten festa råkade ha blivit ett tema. Passande nog  rör vi på våra kroppar och njuter trots hällregn. ”The weather is ugly but you are beautiful.” I en låt ganska tidigt in i deras show tog de ner tempot med en kärlekssång, typiskt nog tappade ljudet då i kvalitet. Basen slog igenom! Hyggliga hantverkare är mitt omdöme om musikerna. Man är en luftig lagom tajt enhet där helheten imponerar mest.  Märker att kemin stämmer och att de senast tillkomna musikerna har hittat sina roller. Band Of Horses är mer opolerade och mindre mainstream; jämfört med många andra verksamma inom denna vida genre.

Foto Peter Birgerstam

Soundet är överlag rått och okomplicerat ,gärna slamrigt, ibland adderas en gnutta stök. Deras melodiska stråk accentueras när Bridwell (om jag inte minns fel) sätter sig vid orgeln. Hans sångröst är så pass ljus (tenor), att jag innan jag något försenad hunnit  fram och såg bandet, undrade om det var en kvinnlig stämma mina öron tog in. Anmärkningsvärt att endast tre låtar från senaste albumet Why Are You OK? framförs (krävdes detektivarbete för att få den uppgiften). Störst jubel emellertid när Funeral levererades. Noterade att sista låten fick ett väldigt abrupt slut. Sammanfattningsvis en lysande konsert av ett gediget liveband.

Låtlista: 1. For Annabelle  2. Is There a Goat  3. The Great Salt Lake  4. NW Apt.  5. Casual Party  6. No One´s Gonna Love You  7. Islands On The Coast  8. Solemn Oath  9. Weed Party  10. In a Drawer  11. Laredo  12. Threw My Mess  13. Wicked Gil  14. The Funeral  15. The General Specific

 

 

14 augusti, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *