Way Out West: Perfume Genius – dramatiskt utan sårbarhet

Fotograf: Peter Birgerstam

Linnéscenen
Perfume Genius
3

En sårbar dramaqueen med den största kärlek till musiken. Så skulle jag beskriva Mike Hadreas, sångaren i indiepopbandet Perfume Genius. Dramatiskt är bara förnamnet på fredagens konsert.  No Shape, bandets fjärde album, var till en början en svår nöt för mig att knäcka, men den växte snabbt och rätt snart var det en av mina absoluta favoriter bland väldoftande musikproduktioner. Perfume Genius har för vårt album de släppt ifrån sig skruvat upp dramatiken. Det tar man till vara på här. Med snabb trumvirvel och hårda basgångar formas det episka ljudlandskap som är Perfume genius. En passionerad Mike åmar sig på scen och dansar sensuellt framför oss. Det känns intimt, som att vi fått tjuvkika på en högst privat angelägenhet, en älskog mellan Mike och scenen, musiken och i förlängningen oss åskådare. Jag älskar hur han bjuder på sig själv. Men saknar det verkligt sårbara. Hans sånger med temat kring ensamhet  och utsatthet, sexualitet och identitet, smärtar aldrig som de borde. Mer variation i musiken med fler lågmälda stycken hade bättre balanserat denna väl uppumpade show.

11 augusti, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *