Mastodon med gäster till Stockholm i november

Skribent:

Hårdrockarna i Mastodon kommer med gäster till Stockholm i november, till en spelning 19 november i Münchenbryggeriet.

Ett pressmeddelande:
Metalgudarna i Mastodon är högaktuella med det tokhyllade albumet Emperor Of Sand (”Metal needed this album” – NME). Bandets sjunde album landade direkt på förstaplatsen av Billboards Top Album Sales Chart – och är bara en av bandets alla framgångar sedan debuten 2002. Nu är det äntligen dags för en turné i Europa – med ett stopp på Münchenbryggeriet i Stockholm den 19 november. Med sig har bandet supportbanden Red Fang, Russian Circles och dessutom sångaren Scott Kelly (Neurosis) – efter alla år av samarbeten tillsammans.

Den 10 november landar Mastodon i Berlin – och startar sin första headlineturné i Europa sedan 2015. En turné fans i Europa väntat ivrigt på, speciellt efter senaste albumet Emperor Of Sand från april i år. En skiva som slog ner som en bomb i metalvärlden och är bandets mest framgångsrika hittills. Kritiker hyllade skivan unisont:

Mastodon are one of our generation’s greatest rock bands – Classic Rock

…handlar ”Emperor of sand” om att omfamna, uppskatta och inte ta något för givet. Det är även så vi bör se på en av metalvärldens mest egensinniga och pålitliga miljonsuccéer… – Aftonbladet

Detta album lyser lika glasklart som tidigare släpp i bandets katalog. – Rockbladet

..ett måste-album från ett av 2000-talets bästa band. – Metal Central

Stora ord – men extremt passande för Mastodons senaste album, som berör ämnen som sjukdomar och dödsfall, men gör det med en spelglädje som få metalband idag besitter. Vi längtar nu efter hösten och att få välkomna Mastodon till Münchenbryggeriet i Stockholm. Att Red Fang och Russian Circles är med på turnén gör inte saken sämre – liksom sångaren Scott Kelly, som varit med på alla bandets skivor sedan 2004.

Datum
19/11 – Münchenbryggeriet, Stockholm

7 augusti, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *