Titta: Jake Bugg – How Soon The Dawn

Skribent:

Jake Bugg släpper nya albumet ”Hearts That Strain” den 1:a september och har nu släppt en singel, ”How Soon The Dawn”, som ger en försmak av kommande albumet.

Albumet spelades in i Nashville och är producerat av GRAMMY-belönade producenten David Ferguson (Johnny Cash, Sturgill Simpson) och Matt Sweeney, som även jobbade med Jake Bugg på hans album ”Shangri La”.

”How Soon The Dawn” gästas även av Dan Auerbach (The Black Keys) som spelar gitarr på låten. Jake lärde känna Dan när han var förband till The Black Keys på deras turné i USA.

Jake Bugg släppte sitt självbetitlade debutalbum 2012 och gick rätt in på en första plats på albumlistan i Storbritannien och har sedan dess även sålt platina. Hitlåten ”Two Fingers” har idag över 37 miljoner streams på Spotify. Albumet hyllades av bland annat NME, Rolling Stone och the Daily Mail

I juni 2016 släppte Jake Bugg sitt senaste album ”On My One” som låg Topp 5 på albumlistan i Storbritannien och innehåller singlarna ”Love Hope And Misery”, ”Gimme The Love” och titelspåret ”On My One”.

I höstas spelade Jake Bugg på Berns i Stockholm och i höst kommer han att bege sig ut på en intim akustisk turné genom Storbritannien.

4 augusti, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *