Idag vart man barn på nytt

Skribent:

”Kalas i parken”
Rådhusparken, Ronneby 15 juli 2017

Idag på slaget 14 vart drygt 300 personer, mestadels barn med sina föräldrar samlade i Rådhusparken i centrala Ronneby. Det då Clowner utan gränser i samarbete med Riksteatern och Folkets Hus och Parker, satte upp en timme lång föreställning efterföljt av möjlighet att själv få prova på att jonglera, utöva akrobatik mm. Det togs inte ut något inträde utan det var gratis för alla. Till barnen serverades det saft och bullar också det utan kostnad. Inkluderande från första början, kultur som tillgängliggörs utan att stänga ute. Hur ofta sker det?

Förväntan, den låg i luften under tiden som klockan närmade sig två och vi skulle ingalunda bli besvikna. Tvärtom. Det vart full fart från start med klassisk slapstick så som man ser clowner göra på cirkus, något som gav upphov till både skratt och applåder. Och clownerna på scen interagerade hela tiden med barnen på första raden, det var liksom inte helt klart vart handlingen liksom skulle ta vägen ja, sluta. En dryg timme senare på väg hem, kunde jag konstatera att man för en stund vart barn på nytt. Befriande… 🙂

15 juli, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *