Dolores Haze väcker Bråvalla den fjärde dagen

Skribent:

Det finns dåliga tider och sen så finns det tiden som Dolores Haze fick i dagens schema. Klockan halv ett på festivalens sista dag är det inte många som pallrar sig upp ur sina sovsäckar, men de modiga få som lyckas se dagens ljus belönas med Dolores Haze.
Scenen såg ut som något som Donald Trump först skulle tweeta om som en seger för USA för att sedan se kommentarerna om den nerklottrade amerikanska flaggan och då plötsligt låtas som att det tidigare tweetet skrivits av Bernie Sanders, Obama och Kristen Stewart. De fem amerikanska flaggorna blickade ut över publiken och kombinationen av deras kläder som var i samma stil gav intryck av en amerikansk valkampanj på sterioder. Framträdandet var härligt galet och lika punkigt som vi ville ha det.
Dolores Haze bildades i 2012 av sångaren Groovy Nickz och gitarristen Groovy Fuck och senare tillkom också Lucky Lollo och Foxy Sagz. Nickz har sagt att målet med bandet var först att ”lyckas bli kända och komma med i en skvallertidning” och Fuck har vid ett tillfälle försökt övertyga den amerikanska tidningen Rollacoaster att ”Fuck” var hennes riktiga namn och också ett vanligt förnamn i Sverige.
Trots den arla timmen var bandet glada att vara där och uppskattade den publik som släpat sig dit. De hade, med blotta en halvtimme, festivalens kortaste akt men levererade en oförglömlig show.

Skribent: Emma Jelving Eklund, Moa Johansson Maliniemi
Foto: Lea Johansson Maliniemi
1 juli, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *