Jens Lapidus släpper ny novell i podcastformat

Skribent:

Jens Lapidus släpper spin-off på Top Dogg i podcastformat.

Ett pressmeddelande berättar.
Jens Lapidus bok Top Dogg har toppat försäljningsstatistiken i Sverige de senaste veckorna. För de som har abstinens efter att författarens andra trilogi precis har avslutats kommer nu glada nyheter då författaren släpper en spin-off novell i podcastformat som en sommarföljetong under fem veckor.

Det första avsnittet av Handen, som novellen döpts till, släpps den 28 juni och läses upp av Jens själv. Novellen är en fristående spin-off på hans trilogi som avslutas med det nyliga släppet av sista delen Top Dogg. Handen är baserad på två av karaktärerna från trilogin, Emelie och Loke.

— Novellen handlar om den undre sidan av nätsamhället. När Emelie får reda på att hon står på en så kallad dödslista måste hon ta sig ner i Darknet på riktigt och samtidigt konfrontera sin egen rädsla, berättar Jens Lapidus.

Totalt kommer fem avsnitt att släppas varje onsdag under juni och juli med start den 28 juni. Sista delen av novellen kommer att livestreamas på Facebook från den plats där den utspelar sig för alla som vill följa upplösningen i realtid och ha möjlighet att interagera med Jens.

— Jag tycker mycket om novellformatet. Storyn måste kondenseras och karaktärsgestaltningen skärpas. Som berättarform är den perfekt, snabb som ett andetag, perfekt för en bussresa eller en joggingtur, samtidigt kan en god novell hänga sig kvar och skapa intryck som förändrar sättet vi ser på världen, fortsätter Jens Lapidus.

Projektet med novellen har finansierats av mobiloperatören 3, som har gett Jens full konstnärlig frihet i skrivandet. Novellen är fritt tillgänglig för alla där poddar finns såsom Acast och podcastapparna, och även på tre.se samt på 3s Facebooksida.

— Vi vill bjuda svenska folket på spännande sommarunderhållning av hög kvalitet samtidigt som det är otroligt intressant för oss att vara med och utveckla nya sätt att uppleva och konsumera litteratur. Vem vet, det här formatet kanske kan bli litteraturvärldens framtid i den digitala tidsåldern, säger Kamran Alemdar, pr- och informationschef på 3.

29 juni, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *