Tips på böcker om pengar och ekonomi – kan vara nyttigt under semestern

På semestern brukar många göra av med mer pengar än de hade tänkt sig. En annan sommarfavorit är att läsa böcker. Varför inte passa på att läsa om ekonomi och därigenom räkna ut hur du ska kunna spara pengar istället för att slösa bort dem? Här kommer ett par förslag.

”Gör ditt barn rikt” av Jan Bolmeson och Charlie Söderberg
Många föräldrar, kanske särskilt de som själva har skrala ekonomikunskaper, vill skona sina barn från pengarnas smutsiga värld. Men även om vi alla skulle vilja leva i ett samhälle utan fattigdom och där alla människor ges exakt samma möjligheter är den krassa verkligheten att vi alla behöver kapital för att kunna förverkliga drömmen om ett bra liv.

Ju förr du sätter igång med att spara pengar till ditt barn, desto mer pengar finns det när pengarna behövs som bäst, till en lägenhet eller fickpengar under studietiden. I boken ”Gör ditt barn rikt” får du handfasta tips om hur du ska gå tillväga, och dessutom hur du ska kunna prata pengar med ditt barn. Ekonomiskt kunnande ger trygghet och är en viktig del i att bli vuxen.

Charlie Söderberg är känd från tv-programmen Lyxfällan, Plus och Tonårsbossen. Jan Bolmeson driver den populära bloggen RikaTillsammans med tonvikt på privat- och familjeekonomi. Tillsammans lär de oss hur man tar makten över sin egen plånbok.

”Bygg en förmögenhet – fixa familjens ekonomi” av Joel Bladh
Här är en annan bok om hur man kan spara pengar trots huset fullt av småbarn med behov av kläder, skor, leksaker, cyklar … När ingenjören Joel Bladh var pappaledig började han fundera på hur man ska få ihop debet och kredit och förhoppningsvis bygga en familjeförmögenhet av det som blir över. Han var redan intresserad av ekonomi och börshandel, men nu blev tankarna lite mer konkreta på hur man ska göra för att maximera sparkontot och därmed på sikt den personliga friheten.

Så småningom upptäckte Joel att han höll på att skriva en bok i ämnet och tack vare det kan vi nu alla ta del av hans kloka tankar och råd om hur man med handfasta steg förvandlar ordinära inkomster till en stabil förmögenhet. Och inte nog med det – hur man ser till att ha roligt under tiden!

Läs mer
Låneförmedlaren Consector har gjort en sammanställning över intressanta ekonomiböcker för alla smaker. Så tag plats i hängmattan och låt kunskaperna och sparkontot växa snabbare än gräsmattan!

27 juni, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *