Bråvalla 2017 – det här vill du inte missa

The killers, i en helt annan miljö, Albuquerque/New Mexiko. Nu väntar ett flygfält i Sverige.

Bråvalla 2017, i år firar Sveriges största festival femårsjubileum. Under fyra hektiska dagar kommer över 50 000 besökare njuta av musik och andra upptåg. Här är tio av de spelningar/upptågen du inte vill missa.

 

  1. 10. BAMSE OCH HANS VÄNNER Ja, det är lika sjukt att skriva som det troligen kommer att bli att se dessa live. Dock är svårt att se cool ut och tralla på en bamse-sång men vem bryr sig. Onsdag den 28 juni klockan 19.00 på scen Sensation.

 

  1. 9. HOFFMAESTRO Enligt uppgift nära nog bannlysta på Gröna lund efter att ha uppmanat publiken till både ”wall of death” och ”moshpits”. Fick en varning och en ny bokning i september, för partyt dom skapar är legendariskt. På Bråvalla kommer det att bli just det, ett jäkla drag och party, på scenen och framför den. Onsdag den 28 juni klockan 21.00 på scen Sensation.

 

  1. 8. HÅKAN HELLSTRÖM Håkan är ju alltid Håkan. Detta är ju bara en chans av femton att se honom denna sommar, så inget unikt för Bråvalla. Lite kortare tid än vad han spelar i vanliga fall, kan tvinga honom att destillera ut det bästa. Fredag den 30 juni klockan 20.30 på scen Panorama får vi se hur det går.

 

  1. 7. GOGOL BORDELLO Blanda punk med Gypsumusik. Tillsätt lite folkmusik och en tvättbräda eller två. Rör runt med gnisslande fioler, sorgsna dragspel och marscherande trummor, och öka takten, ja öka takten, snabbare kan du. Har inte varit i Sverige på fyra år, och deras explosion av musik och glädje är något vi ser fram mot. Torsdag den 29 juni klockan 18.00 på scen Panorama är du välkommen i dansen och glädjen.

 

  1. 6. BOB HUND Det finns otacksamma tider att spela på, och Bob hund har fått en sådan. Först på torsdagen, men jag är säker på att sångaren Thomas Öberg ser det som en utmaning och kommer att skapa något som det kommer att snackas om. Något du inte vill missa. Torsdag den 29 juni klockan 13.00 på scen Luna kan du få stå brevis mig.

 

  1. 5. LP Coola Laura Pergolizzi som använder artistnamnet LP var i Stockholm nyligen, men alla som missat henne, ta chansen att se henne live på Bråvalla. Cool, intelligent pop med snygga harmonier och väldigt trallvänligt. Torsdag den 29 juni klockan 21.00 på scen Juno.

 

  1. 4. BRÅVALLA DAYPARTY: SKUMPARTY Känner du dig lite sunkig efter tre dagars festival och vill få lite ny energi. Besök det skummiga partyt den sista dagen. Europas största skummaskin ger skum så att det räcker till alla. Lördag den 1 juli klockan 12.30 på scen Sensation.

 

  1. 3. THE CHAINSMOKERS Med låtar som passerat en miljard spelningar på Spotify är detta supersäkra popmakare, som passar att spelas en ljummen sommarnatt. No, I cant stop, sjunga på refrängerna som sätter sig som klister i skallen. Drömmen vore att dom har med sig någon av alla de samarbeten de har, Chris Martin kan inte då Coldplay spelar i Frankfurt den kvällen, men vi hoppas på någon annan, det finns många att välja på. Fredag den 30 juni står det på schemat men det är igentligen den 1 juli klockan 00.45 på scen Sensation när dom kliver på.

 

  1. 2. HENRIK BERGGREN Denna sommar visar bästa Henrik lite livstecken från sig. Hans sjukdom gör att det inte blir så många spelningar, lite festivaler runt om i landet. Passa på att se honom på Bråvalla, en legendar live. lördag den 1 juli klockan 18.00 på scen Panorama. På med lite glitter i ansiktet, och kom.

 

  1. 1. THE KILLERS Fem år sen sist, får vi nu chansen att se dom live igen. Längtar efter att få höra frontmannen Brandon Flowers släppa loss, hoppas se dig framför scenen. Lördagen den 1 juli klockan 21.45 på scen Panorama. Kom i tid, för vi lär vara många som vill se.

 

Precis utanför listan finns en hel radda med duktiga tjejer. Miss Li, Myriam Bryant, Laleh, Sabina Ddumba, Beatrice Eli, Silvana Imam, Linnea Henriksson och Little Jinder för att nämna åtta av dom. Kul att Bråvalla bokat så många.

18 juni, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *