Håkans andra kväll på Stadion – blixtar och dunder (med bildgalleri)

Håkan Hellström på stadion den 10 juni

Betyg; en riktigt stark 4

Det är dagen efter premiären, show nummer två av sommaren 14. Håkan är fortfarande lika taggad, fortfarande samma arena, Stockholms stadion. Denna kväll är det fullsatt, drygt 5000 fler än kvällen innan, och nu är det dom som snabbast köpte biljetter till en stockholmskonsert. Det börjar bättre än kvällen innan och sen bara ökar det, tills det blixtrar till på riktigt. De som stod runt mig jublade, över åskan med tanke på att turnén heter Rullande åska. Sen dröjer det några minuter innan producenten kommer in och berättar att dom måste stoppa konserten av säkerhetskål i väntan på att åskan ska dra vidare. Håkan har ingen lust att stoppa, bara en låt till säger han, men det blir en paus medans åskarm rullar vidare. Pausen blir femton minuter, och sen är om möjligt att farten ökar. Håkan har bestämt sig att inte bry sig om regnet. Han dansar runt i strumplästen, och halkar och glider mycket. Klara Söderberg från First Aid kit gör en vurpa på scenen och sen är det som Bambi på hal is, det halkas och sladdas, och alla verkar ha kul.

Kvällens gästartister är Silvana Iman och Firsta Aid kit som båda var med kvällen före. Sen är den tredje gästen Veronica Maggio som möts av riktigt stort jubel. Veronica är med på en rökarversion av ”Hela huset” för att sen skapa en ny känsla i Håkans tjatigaste låt, ”Kom Igen Lena”. Det här var kvällen med dunder både på scenen och från himlen och nu är Håkan färdig för att dra denna show vidare runt om i Sverige. Inte ens ett långt ösregn lyckades släcka elden som Håkan startat denna kväll.

Scenen har formen av ett peace-symbol, och i denna erbjuds det plats för de fans som står först i kön. Snyggt och skapar energi, och en fördel för de som ägnat många timmar för att få bra platser.

 

 

11 juni, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *