101 Ord till vårt Stockholm – en underbar presentbok

Skribent:

Kan du skildra din stad med 101 ord? Den uppmaningen har riktas till boende i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Många har nappat på utmaningen och i Stockholm gavs förra året ut en fin liten bok ”101 ord till vårt Stockholm”. Nu i juni kommer den andra upplagan.

I ett pressmail berättar initiativtagarna:
I boken 101 Ord till vårt Stockholm möts 101 personer – från huvudstadens alla stadsdelar och förorter, såväl unga som gamla – för att skildra Stockholm i en gränsöverskridande antologi om staden och dess människor.

Jag blir glad när jag bläddrar i och läser den lilla boken. Av de många olika små berättelserna inspireras jag själv till att formulera min beskrivning av min stad. Det är kultur när den är som bäst: den sätter fart på vårt eget skapande.

101 Ord till vårt Stockholm är helt enkelt en underbar presentbok.

Boken har dessutom fått en helt nyskrien temalåt, komponerad av Tomas Brink utifrån en av bokens texter.

Här är projektets hemsida.

10 juni, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *