Sweden Rock Festival – Little Stevens femtonmannaband svänger hårdare än de flesta

Plats: Sweden Rock Festival, Festival Stage
Artist: Little Steven and the Disciples of Soul
Betyg: 3

Vilket underbart sväng! Blåssektionen skickar energi ut över det lite glest befolkade fältet framför festivalens största scen. Körtjejerna dansar och skrattar och ger kärlek till publiken. Allt medan en urstark låtlista levereras av den ständigt hårt arbetande Steve van Zandt och lärjungarna av soulrock. Den här sortens Rock ‘n Roll hör verkligen hemma på en seriös rockfestival. Det är bredden som gör den här festivalen värd att besöka år efter år.

Visst finns det saker som drar ned betyg lite. Den abrupta avslutningen av spelningen kunde har varit annorlunda. Publiken hade gärna fått vara större. Interaktionen med de som slutit upp kunde varit innerligare. Men det är faktiskt små små detaljer i sammanhanget.

Van Zandt är en låtsnickrare av guds nåde och har ett låtmaterial som knäcker de flesta andra. Låtar han skrivit tillsammans med Gary U.S Bonds och Bruce Springsteen är moderna klassiker rakt nedstigna från Jersey Shore och Motown records. Amerikansk arbetarklassmusik med viktiga budskap om det hårda livet och det besvärliga i att vara människa. Allt förpackat i glädje och musikalisk harmoni som gör oss i publiken till övertygade lärjungar.

10 juni, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *