Håkan Hellströms största sommar har börjat (med bildgalleri)

Håkan Hellström på Stadion 9 juni 2017

Betyg 4

Nu har Håkan Hellström inlett sin största sommar någonsin. Berlin var bara en försmak, nu startar sommaren med två stora konserter på Stadion, och avslutas med två på Ullevi. Däremellan gör han tio konserter runt om i Sverige och Norge. Sen väntar en lång paus, uppemot tre år har Håkan sagt i intervjuer.

Scenen som ska med på turnén är snygg, den snyggaste jag sett på en svensk produktion. LED-skärmarna är enorma, och jag älskar grafiken som möter mig innan konserten. Sen börjar den, den första konserten denna sommar, som ska följas av tretton till. Jag räknar inte med uppvärmningen i Berlin. Det börjar lite skakigt, lite långsamt. Och jag känner igen mycket, gissar ofta rätt på vilken låt som ska komma som nästa nummer. Scenen har formen av ett peace-tecken, och de hundra första i kön släpps in i peace-tecknet. Håkan har inte släppt några nya låtar sen spelningarna på Ullevi 2016, men trots nästan tre timmar lång konsert, så hinner han inte med ”Du kan gå din egen väg” eller ”magiskt men tragiskt” som är personliga favoriter.

Håkan Hellström sa att det var första gången han spelade på Stadion, men det stämmer inte. Han måste ha glömt att han var med och spelade på ett firande av nationaldagen, på Stadion. Visserligen bara två låtar men jag gick dit för att se just honom den gången.

Ljudet är lite svajigt, och Håkan är redan ganska hes. Långa stunder så väljer han att inte sjunga utan låter publiken att sköta jobbet. Detta är en konsert där det kan vara svårt att höra vad Håkan sjunger, för publiken överröstar honom.

Men slutet av konserten, är magi på riktigt. Det är energi och eufori. Bandet är så tight att inte ens ett konfettiblad kan komma mellan dom. Extranumren är en rad pärlor som glimmar som diamanter,

”För sent för Edelweiss”, ”Känn ingen sorg för mig Göteborg”, ”Det kommer aldrig va över för mig” och ”Kom igen Lena”? Som vanligt avrundades kvällen med ”Du är snart där” tillsammans med ett stort fyrverkeri. Många tror att det är slut där, men Håkan kommer ut igen, och avslutar nu kvällen på riktigt med ”Nu kan du få mig så lätt” ackompanjerad av stråkar och piano.

I den hejdundrande finalen finns också ett löfte om en sprakande rolig sommar. Jag kommer tillbaka och kollar hur lördagens konsert blir. Tror att den kan bli mer röjig, det var till den som de trognaste fansen köpte biljetter innan man satte in en extra konsert dagen innan. Jag gillar att Håkan varit generös med spelningar denna sommar. Det gör att många kommer att kunna se honom, innan han tar sin efterlängtade paus.

Kvällens låtlista: 

Dom där jag kommer från
Tro och tvivel
En vän med en bil
Jag utan dig
Pärlor
Mitt Gullbergs Kaj paradis
Hurricane Gilbert
Jag har varit i alla städer
Gårdakvarnar och skit
2 steg från paradise
Ramlar
Valborg
Shelley
När lyktorna tänds
Maria/Klubbland/Du Fria
13
En midsommarnattsdröm
Din tid kommer

Extra-nummer:
För sent för Edelweiss
Känn ingen sorg för mig Göteborg
Det kommer aldrig va över för mig
Kom igen Lena!
Du är snart där
Nu kan du få mig så lätt

10 juni, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *