Veckans film- och tv-serie-premiärer (9 juni)

Två europeiska filmer dominerar veckans filmpremiärer: den italienska Galna av lycka, en varm film om två kvinnor som av samhället betraktats som galna: fast frågan är vem som är galen egentligen? En stark film som väcker många känslor och med regissör Polo Virzis speciella form av humor och träffsäker kritik av de enorma klassklyftorna i Italien. Kulturbloggen gav betyg 4.

Den andra filmen av veckans premiärer som fick betyg 4 av Kulturbloggen är Vilse i Paris, som i vår recension beskrivs som ”en slapstickskomedi av bästa slag”.

Risk är en dokumentär om Julian Assange, en av ledarfigurerna inom Wikileaks. Dokumentärfilmaren bakom är Laura Poitras som fick Oscarspris 2014 för filmen ”Citizenfour” om Edward Snowden. Tyvärr kommer hon nog inte att få några fina priser för dokumentären om Assange. Kulturbloggen var besviken och gav betyg 2, vilket DN också gjorde.

Storfilmen The mummy med Tom Cruise har också premiär denna vecka. Den fick betyg 2 av 6 av Svenska Dagbladet som skriver:
The mummy” är inte en remake på den underskattade Brendan Fraser och Rachel Weisz-filmen från 1999, utan en nyskriven sak, därtill den första filmen i bolaget Universals stora satsning ”Dark universe” med filmer om hjältar och monster. Är det en bra start? Njä.

Veckans stora premiär inom tv-serier torde väl vara säsong 5 av ”Orange is the New Black” på Netflix. Hela säsongen är släppt så blir helgen regnig lär det vara många som sträck-tittar.

9 juni, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *