Coheed and Cambria, rykande bra


Coheed and Cambria på Kägelbanan Betyg 4

Jag har svårt att bestämma mig för vad dom spelar denna kväll. Det är en hel skiva som spelas, deras tredje skiva som kom 2005, och där dom till stora delar hittade sitt progressiva rock, men hade kvar lite rötter i punken och hårdrocken. De flesta av Coheed and Cambrias album är koncept-album, så även den skiva som spelas live ikväll. Good Apollo, I’m Burning Star IV: From Fear Through The Eyes of Madness, först till extranumren blir det lite andra låtar.

Det är vackert, skört och hårt samtidigt. Det är svettigt, Kägelbanan känns som en alldeles för liten lokal för bandet denna kväll. Min känsla är att dom vill spränga bort taket för att få in lite kyla i rummet och jag hade inte klagat., för svetten rann från min och de flesta andras kroppar. Nyanserna i musiken kommer fram, dock med en viss besvikelse att bitvis var det mycket musik som kom från förinspelade bakgrunder. Skivan är strax över 70 minuter lång, och det är nära nog exakt längden på konserten också. Det är mystik och det är väldigt lite snack från scenen. Nu är det musiken som ska få tala. 2017 består Coheed and Cambria av Claudio Sanchez på sång, gitarr och med kvällens största frisyr, Travis Stever på gitarr, Josh Eppard på trummor och Zach Cooper på bas. Namnet Coheed and Cambria kommer från den grafiska sci-fi-serien, ”The Armory Wars”, som Claudio Sanches skapat, som ligger som underlag till de flesta skivor för bandet, och som självklart kan köpas i merchandise-ståndet

8 juni, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *