Det danska bokförlaget Polaris rivstartar i Sverige – ger ut 18 titlar i höst

Skribent:

HyperFocal: 0

En dansk krimgigant, två tvillingar i ”Mengeles Zoo”, en 20-årings smärtsamma flykt till Sverige, tre spänningsdebutanter, Tord Grip, Jesus och en flöjtkråka. Allt detta och mycket mer kommer vi kunna läsa om i höst när Sveriges kommande storförlag Polaris ger ut sina första 18 boktitlar – och en litterär tidskrift.

Ett pressmeddelande:
Polaris är det danska bokförlaget Politikens nya storsatsning i Sverige, med en ambitiös plan att etablera sig snabbt och växa fort. I höst lanserar förlaget sina första 18 titlar med fokus på kvalitativ skönlitteratur och populär faktautgivning. Dessutom ger förlaget ut den amerikanska stjärnredaktören John Freemans litterära tidskrift Freeman’s på svenska.

– Vi startar ett svenskt förlag i Sverige, men med ett danskt DNA. Vad betyder det? Kanske att vi inte ska styras av ängslighet, vara problemorienterade och leva i tron att en bok säljer av sig själv – utan vågar utmana gamla föreställningar om hur förlagsarbete bör gå till, i allt från ax till limpa, säger Polaris förlagschef Jonas Axelsson.

Bokförlaget Polaris utgivning 2017
”Nattviol” av Niklas Leavy (september)
”Mischling” av Affinity Konar (december)
”De hängda hundarna”och ”Mörkermännen” av Jens Henrik Jensen (september, november)
”Hopp – Doaas flykt till Sverige” av Melissa Fleming (november)
”Den bäste – Tord Grip” – en biografi av Stefan Lövgren (september)
”Säg att du är min” av Elisabeth Norebäck (september)
”Sirener” av Joseph Knox (oktober)
”Jag mötte Jesus – En motvilligt troendes bekännelser” av Charlotte Rørth (september)
”Penguin Bloom” av Bradley Trevor Greive och Cameron Bloom (september)
”Kålboken” av Mette Løvbom (september)
”Sånt händer inte här” av Sinclair Lewis (september)
”Tipsextra – Klubbarna, matcherna, spelarna” av Per Malmqvist Stolt (augusti)
”Rom – den nya whiskyn” av Mads Heitmann & Rasmus Brøchner Hansen (november)
”Efter Monsunen”, ”Gå över gränsen”, ”Skuggan av floden” och ”De hängdas evangelium” – nyutgivning av fyra romaner av Robert Karjel (juni, september)

Polaris visar upp sig i helfigur vid Bokmässan i Göteborg där förlaget kommer att delta tillsammans med bland andra spänningsdebutanterna Niklas Leavy och Elisabeth Norebäck, tränarlegendaren Tord Grip och John Freeman, som är inbjuden av Bokmässan för att intervjua årets litterära hedersgäster, Arundhati Roy, Eka Kurniawan och Ngugi wa Thiong’o.

8 juni, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *