Grattis: ni vann biljetter till musikalen La la land i Göteborg eller Stockholm

Skribent:

I  början av mars tillkännagav filmbolaget Lionsgate att de tar sexfaldigt Oscarbelönade (bland annat för Bästa originalmusik) ”La La Land” på världsturné med en livs levande symfoniorkester. Premiären sker på Memorial Day i ikoniska Hollywood Bowl. Turnén fortsätter sedan genom USA och därefter till bland annat Mexiko, Kanada, Storbritannien, Italien, Schweiz, Turkiet och Sverige.

“LA LA LAND in Concert – a live-to-film celebration” kommer till Globen i Stockholm onsdag 25 oktober 2017 och till Scandinavium i Göteborg söndag 29 oktober.

Via kulturbloggen kan tre vinnare vinna två biljetter vardera till valfri föreställning.

Tävlingen är nu avgjord. Vinnare av två biljetter var till musikalen är:
Pernilla Rönnlid i Stockholm
Ulrika Andersson i Göteborg
Jerker Nilsson i Liatorp

Så här gör du om du vill vara med och tävla om biljetter till musikalen. Tre vinnare får två biljetter var till valfri föreställning:
Maila till
kulturbloggen snabel-a gmail punkt com
Skriv en motivering till varför just du ska vinna.
Berätta också vilken av föreställningarna du vill vinna två biljetter till.
Tävlingen avslutas lördag den 17 juni 2017 kl 15.00. Då måste du ha skickat ditt tävlingsbidrag.

Ur ett pressmeddelande om musikalen:
Huvudrollsinnehavarna Emma Stone och Ryan Gosling dansade rakt in i både biopublikens och kritikernas hjärtan i denna charmiga och innerliga berättelse om kärlek som spelat in över 400 miljoner dollar på bio och toppat listor världen över. 

– En av de mest spännande och mäktigaste stunderna när vi gjorde ”La La Land” var när vi musiksatte filmen med en levande orkester. Hundra fenomenala musiker spelade live till bilder i Technicolor och gjorde Justin Hurwitz kompositioner intensivt levande. Det ska bli så roligt att få dela den upplevelsen med en publik, säger Damien Chazelle som både skrivit filmens manus och regisserat. 

– Genom att behålla den inspelade sången av Emma Stone, Ryan Gosling och John Legend och blanda den med musiker som spelar live har vi möjlighet att erbjuda en unik konsertupplevelse som blir en hybrid av film, inspelad sång och en stor symfoniorkester, säger konsertens regissör Richard Kraft. 

I Sverige fick “La La Land” högsta betyg av bland andra Nöjesguiden, Expressen, Göteborgs-Posten, Sveriges Radio P4 och Moviezine. Brittiska Empire skrev “’La La Land’ is the latest great musical for people who don’t like musicals – and will slap a mile-wide smile across the most miserable of faces” och på Rotten Tomatoes är kritikernas samlade omdöme “’La La Land’ breathes new life into a bygone genre with thrillingly assured direction, powerful performances, and an irresistible excess of heart”.

”La La Land” var nominerad i 14 Oscar-kategorier och vann i sex, bland annat för bästa originalmusik av Justin Hurwitz och bästa originalsång. Vid Golden Globe-galan satte ”La La Land” rekord genom att vinna alla sju kategorier den var nominerad i (bästa film, bästa originalmusik m fl) och slog därmed rekord i flest vinster till en film. Vid BAFTA-galan var den nominerade i elva kategorier och vann fem utmärkelser ((bästa film, bästa originalmusik m fl). 

8 juni, 2017

Det här inlägget har 1 kommentar.

  1. Charlotta Grössing skriver:

    Jag älskar musik och det var fruktansvärt länge sedan jag kunde ta mig råd att lyxa med en riktig musikal. Vilken drömvinst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *