Jonas Gardell på Teater Tofta i sommar

Skribent:

För åttonde sommaren i rad ger Teater Tofta nära dramatik på den unika spelplatsen i Magasinet på vackra Tofta Herrgård, nära Marstrand. I Magasinet sitter man på fyra sidor om den rombformade scenen i mitten, så nära att varenda blick och andetag kan uppfattas, och det skapar en alldeles särskild nakenhet i mötet mellan skådespelare och publik. I sommar sätter teatern upp en föreställning skriven av Jonas Gardell.

Ett pressmail berättar:

​Midsommarafton. En stugby vid havet. Solen skiner, men på avstånd mullrar ovädret. Alla har åkt iväg utom två par. Siv och Svante har havsutsikt från sin altan, så de bjuder in Ingrid och Stig för att fira. Trots att de inte känner varandra. Det blir pinsamt, dråpligt och förfärligt, när de försöker hantera sina liv och relationer i en värld där terrorhot och miljökatastrofer har krupit nära inpå, och mullret i fjärran kanske i själva verket är hotet om en förestående undergång.
En välskriven, svart komedi av Jonas Gardell som balanserar på gränsen mellan skratt och allvar, mellan smärta och nåd, mellan liv och död. Det är tragiskt, men ändå så komiskt. Och tvärtom. Som livet.

Regissör: Bengt Larsson Heppling Scenografi, ljus och kostym: Beate Persdotter Løken.
Ljud: Patrik Vörén, Grafisk form: Anders Wennerström

Medverkande: Maria Fahl Vikander, Daniel Träff, Alexandra Lindholm, Lisa Parkrud, Carl-Markus Wickström och Charlie Parkrud/Viktor Werlenius.

Premiär:
1 juli 2017 kl 19.30 i Magasinet på Tofta Herrgård, utanför Kungälv nära Marstrand.

8 juni, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *