Konsten att gestalta onda män, drogrehabilitering och öppna förhållanden i fokus på Stockholms stadsteater i höst

Skribent:

I mitten av augusti och början av september är det dags för flera nypremiärer på Stockholms stadsteater som musikalen Billy Elliot (19/8), Nattorienterarna med radarparet Meta Velander och Yvonne Lombard (2/9) och Astrid Lindgrens sagoklassiker Mio min Mio (2/9) samt fler föreställningar av pjäsen Bortförd vid midnatt med Gunilla Röör i huvudrollen.

Ett pressmeddelande berättar:
Redan den 25 augusti är det Sverigepremiär för metapjäsen Lite lugn före stormen av tyska Theresia Walser (Diktatorsfruar bl a). En satir om skådespelarkonsten, teatern och samtiden. Tre skådespelare som alla gestaltat onda män på scen; Hitler och Goebbels, gör upp om vem som är den störste gestaltaren. I rollerna som de tre inbördes konkurrerande männen ser vi Sven Ahlström, Dan Ekborg och Robert Fux. I regi av Dennis Sandin vars debut på Kulturhuset Stadsteatern, Dylansällskapet hösten 2016, blev en stor succé.

Den 29 september är det premiär för Vem är rädd för Virginia Woolf, Edward Albees klassiker i regi av Tommy Berggren. Lena Olin gör sin comeback på teaterscenen efter 25 år och spelar mot Peter Andersson, Henrik Norlén och Josefin Ljungman i de övriga rollerna.

Den 30 september slår vi upp dörrarna till Lilla scenen för en extraordinär pjäs som gjorde stor succé vid urpremiären på National Theatre i London, Personer, platser och saker av Duncan MacMillan i regi av Andres Lima, spansk teater- och filmregissör med världsrykte. En smart, skakande och humoristisk pjäs om att navigera i vår upplösta samtid. Skådespelerskan Emma, spelad av stjärntippade Sandra Huldt (Respect me now, Jag tror på dig Anita), dras ned i en spiral av droger tills ingen annan utväg finns än behandlingshem och ett 12-stegsprogram. Scenbilden skiftar mellan både klubbmiljöer och rehab, med musik komponerad av Nick Powell. Med på scenen finns en fantastisk ensemble, där vi ser Per Sandberg, Pablo Leiva Wenger, Gunilla Röör, Fredrik Lycke, Ann-Sofie Rase, Alma Pöysti, Daniel Nyström och Leonard Terfelt.

Vi inleder oktober med urpremiär av Skillnadernas Stockholm (6/10), en föreställning som bygger på forskningsrapporter om stockholmarnas väldigt olika levnadsvillkor, av Ellen Lamm (Det blåser på månen). Senare i oktober är det Skandinavienpremiär för Florian Zellers komedi Sanningen i regi av Helena Bergström (27/10). En smart och kittlande komedi om vad sanning betyder i en kärleksrelation, som varit mycket framgångsrik både i London och Paris. I ensemblen ser vi Sven Ahlström, Helena af Sandeberg, Emil Almén och Anja Lundqvist.

Regissör och koreograf Fredrik Benke Rydman startar sitt residens på Kulturhuset Stadsteatern med Because I’m worth it (28/10) en berättelse om parrelationer, sexualdrift och kärlek i ett öppet förhållande. Det blir den första av fler uppsättningar i gränslandet mellan dans och teater. I rollerna ser vi Rennie Mirro, Sandra Medina, Piotr Giro, David Dalmo, Emelie Jonsson och Lisette Pagler.

8 juni, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *