Teater Galeasens HAMLET visas på bio i höst

Skribent:

Teaterföreställningen HAMLET av Jens Ohlin och Hannes Meidal som har spelat för fulla hus på Teater Galeasen hela våren, har nu spelats in och kommer att visas på biografer runt om i Sverige som en del av Folkets Hus och Parkers utbud hösten 2017.

Ett pressmeddelande:
– Fantastiskt roligt att vår HAMLET nu kommer att kunna ses på många platser i Sverige, säger Sophia Artin, teaterchef på Teater Galeasen. – Den gör sig väldigt bra på bioduken med sitt vidunderligt vackra scenrum, suggestiva ljus och musik och enastående skådespeleri i en förhöjd teatralitet.

Den kritikerrosade och SvD:s Thaliapris-aktuella föreställningen har nyligen spelats in i Teater Galeasens unika scenrum på Skeppsholmen i Stockholm. Inspelningen gjordes av produktionsbolaget All We Need Is Live. Föreställningen HAMLET finns med i Folkets Hus och Parkers bioprogram för hösten 2017 och kommer att visas på stort antal biografer runtom i Sverige med världspremiär den 10 september.

Denna uppsättning av HAMLET är en nytolkning av William Shakespeare klassiska mästerverk, signerad duon Jens Ohlin/Hannes Meidal. Föreställningen hade sin urpremiär på Teater Galeasen den 7 mars 2017 och har sedan dess spelats för utsålda hus under hela våren.

Uppsättningen, som skedde i samarbete med Dramaten, har hyllats av såväl publiken som en samlad kritikerkår:
”Måste ses” (DN), ”Helt och fullt förförd” (Expressen), ”Politisk thriller” (SvD),”Stor användbar konst” (Kulturnytt P1) ”Imponerande Galeasen!” (Tidningen Kulturen)

Radarparet Jens Ohlin och Hannes Meidal verkar i sin egen tradition med nytolkningar av klassiska verk och har flera tidigare succéer, bl.a. på Dramaten, på sin meritlista.

Nyligen belönades de med det prestigefulla Thaliapriset med motiveringen:
”Med övertygande kraft uppdaterar de Shakespeares ärkeklassiker till en gastkramande och tankeväckande samtidsteater”.

Medverkande skådespelare är Hannes Meidal, Alexander Ohakas, Simon Reithner, Per Sandberg, Monica Stenbeck, Yngve Dahlberg och Agatha Bergman Blücher. Regi: Jens Ohlin Rum: Jens Ohlin/Joakim Bayoumi Karlsson Ljus: Linus Fellbom Kostym: Matilda Hyttsten Mask: Ulrika Ritter Musik: Foad Arbabi

Bilden ovan: Hannes Meidal som Hamlet, foto Mats Bäcker

7 juni, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *