”The sky is not the limit” – En intervju med EP-aktuella Delagoon

Hypade Delagoon släpper på fredag sin debut-EP New Sensation. Kulturbloggens Petter Stjernstedt tog pulsen på bandets sångare Charlie Falk.

Efter tre släppta singlar och ett gäng välbesökta konserter, bland annat en på Debaser, har ni skapat er ett namn på den svenska indiepop-scenen. Er musik kan beskrivas som en blandning av The Cure och The Strokes med fler färgnyanser. Eller hur skulle du beskriva den?

– Ja, du… Det överlåter jag nog till lyssnaren att avgöra. Men jag skulle tillägga att vi i grund och botten spelar drömsk pop med mörka tongångar.

Efter uppmärksammade singlarna Techno Kids, Under Influence, Visions och Somehow har det  nu blivit dags för första EP:n. På fredag släpper ni New Sensation. Hur känns det?

– Det känns jättespännande och stort. Vi har aldrig gjort något så omfattande och aldrig haft samma tid att kunna utveckla vår musik. Under ett halvårs tid har vi tillsammans byggt ett koncept och successivt jobbat fram ett sound som vi alla känner oss nöjda med.

Ni spelade in New Sensation i en musikstudio vid Rådhuset tillsammans med studioteknikern Axel Jonsson. Berätta om inspelningen.

– Vi har arbetat hårt med att få till soundet på EP:n.  Och att då ha Axel vid sin sida, en person som kan tekniken och som kan finslipa vårt ljud, har verkligen varit toppen.  Som independent-band får en göra det mesta själv – sången, musiken, texten och studioarbetet. Att mixa musik och ratta på rätt spakar är en kompetens vi inte har. Så att slippa tänka på de bitarna har verkligen underlättat för oss. Tillsammans med Axel har vi stött och blött idéer och laborerat oss fram. Det har tagit lång tid, men det har varit mödan värd. 

 


New Sensation
består av fem låtar. Hur skiljer sig dessa från tidigare verk?

– Det är fem låtar som tar avstamp i post-punken. Vi har försökt att lyfta fram den post punkiga-känslan som infinner sig på våra spelningar och kanalisera den in i vår musik. 

Har ni några teman som ni återkommer till?

– Nja. Jag sjunger och skriver mycket på impuls och lägger till texter när inspirationen kommer , vilket sker lite när som. Idéer får vi ifrån filmer, musik eller från händelser i vardagen. Vi är sällan särskilt förberedda när vi intar studiorummet, utan vi skapar i stunden och konstigt nog blir det oftast bra.  Tematiskt handlar låtarna om hopplöshet. Om att inte räcka till eller känna suget till livet rinna ur en. Vi hjälps alla åt att skriva texterna. De är föga självbiografiska. Jag undviker medvetet att skriva låtar som ligger för nära min vardag. Det blir sällan bra.

Som bäst förbereder sig Delagoon på releasefesten den 6 juni, nationaldagen, då bandet spelar på Obaren med efterföljande Dj-set av Lovina från Dolores Haze.

Efter releasen, vad tar ni er an då?

– Framöver spelar vi på Hybris sommarfest. Sedan kommer vi på midsommar att åka till Berlin och uppträda på en festival.

Ni är musiker med stora visioner. Finns det några gränser för vad Delagoon kan tänkas ta sig an eller stämmer devisen  “The sky is the limit”?

– Nej, the sky is not the limit! För vi vill spela på månen eller helst av allt vill vi framträda i en Reality show,  regisserad av Stanley Kubrick.

New Sensation släpps den 9 juni.
Foto: Elsa Soläng

 


 

 

 

 

 

5 juni, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *