Veckans film- och tv-serier (2 juni)

Veckans filmpremiärer:
Wonder Woman
Brev från månen
De vackra dagarna i Aranjuez
Baywatch
Song to Song

Fem filmer hade premiär på svenska biografer i veckan. Den film som överraskande nog fick högst betyg av flest kritiker var superhjältefilmen Wonder Woman med Gal Gadot i huvudrollen. Filmen ligger helt rätt i tiden med massor av kvinnor som är starka och tuffa – och det finns alltid en risk med kultur som ligger helt korrekt med den allmänna opinionen. Men Wonder Woman har inte fastnat i den fällan och är både rolig, underhållande och snyggt gjort. Kulturbloggen gav filmen betyg 4 och det gjorde bland andra Dagens Nyheter också.

Brev från månen är nästa film som kulturbloggens skribent hyllade och gav hela betyg 5 av 5. Det är en fransk film om en kvinna som tvingas gifta sig mig en spansk gästarbetare när hennes föräldrar tycker att hon är för sexuellt engagerad och dragen till en gift man i byn. Det är en mycket speciell film och den är ganska fri för olika tolkningar.
Dagens Nyheter gav den betyg 3 och Svenska Dagbladet gav den betyg 5 av 6.

Av övriga tre filmer fick Baywatch godkänt liksom De vackra dagarna i Aranjuez (fast den är väldigt seg) medan Song to Song var en jättebesviken (betyg 1).

Veckans stora händelse på tv-serie-fronten var förstås att säsong 5 av House of Cards släpptes på Netflix. Men den är delvis en besvikelse. Paret Underwood kämpar för att Frank ska bli omvald till president och hans fru därmed ska bli vice president och deras konkurrens, republikanen Conway spelas av svensken Joel Kinnaman. Paret Underwood gör allt för att bli valda och försöker skrämma upp befolkningen för terrorism. Men det finns lite för mycket som inte är trovärdigt, som att natten före valet sitter paret Underwood mest för sig själva. Jag menar, natten före ett val brukar vara fylld av människor som jobbar in i det sista. Serien är väldigt seg också och bygger för mycket på att tittaren sett de tidigare säsongerna.

Berlin – under samma himmel. Den tyska tv-serien om den unge mannen från Öst-Berlin som ska göra ett spionuppdrag i väst och förföra en medelålders kvinna går på SVT och är en av de bästa serierna just nu.

3 juni, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *