Filmen Neruda inviger den tredje upplagan av Panoramica, Stockholms latinamerikanska filmfestival

Stockholms latinamerikanska filmfestival PANORAMICA invigs den 20 september med den chilenska filmen Neruda av Pablo Larraín. Festivalen som äger rum den 20-24 september på biograferna Bio Rio, Klarabiografen och Zita Folkets Bio i Stockholm har i år temat (o)sanning som löper som en röd tråd genom programmet. Det här är första året som invigningsfilmen dessutom har svensk distribution genom Edge Entertainment, premiärdatum på svenska biografer blir den 22 september.

Ett pressmeddelande berättar:
Precis som föregående år kommer festivalen att erbjuda ett urval av filmer som sträcker sig från hela den latinamerikanska regionen tillsammans med seminarier och andra kopplade evenemang.

Pablo Larraíns poetiska och fängslande äventyr Neruda handlar om den chilenska poeten, författaren och nobelpristagaren Pablo Neruda (spelad av Luis Gnecco) och utspelar sig under en period då Neruda var jagad av staten för sin involvering i landets kommunistiska parti. Istället för att gömma sig väljer Neruda att starta en katt och råtta-lek med staten där poliskommissarien Óscar Peluchonneau (spelad av Gael Garcia Bernal) är hack i hälen på författaren. Filmen hade sin premiär under Cannes 2016 där den tävlade i Quinzainen och har under året cirkulerat flera av de internationella filmfestivalerna.

Det fullständiga programmet till den 3:e upplagan av PANORAMICA kommer att släppas i augusti, mer information om programsläpp släpps närmare datumet.

1 juni, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *