Filmrecension: Ingenting och allting – en varm kärlekshistoria som griper tag i mig

Ingenting och allting
Betyg 4
Svensk biopremiär 9 juni 2017
Originaltitel: Everything Everything
Regi: Stella Meghie
I rollerna återfinns Amandla Stenberg (”Hungerspelen”) och Nick Robinson (”Jurassic World”) samt Anika Noni Rose, Ana de la Reguera och Taylor Hickson.

Ingenting och allting är en varm kärlekshistoria som griper tag i mig och som faktiskt överraskar mig. Jag hade inte förväntat mig att den är så pass bra.

Maddy är en smart, nyfiken och kreativ 18-åring som lider av en extremt ovanlig sjukdom som gör att hon inte kan lämna det hermetiskt slutna hemmet. Hon har inte varit utanför huset sedan hon fick sin diagnos.

Hon har brist på immunförsvar och hennes mamma är läkare och har därför lyckats skapa en miljö i hemmet där Maddy är så skyddad det går att göra henne. Hon har en sjuksköterska som hjälper henne och sjuksköterskans dotter som är jämnårig med Maddy är den enda som får besöka henne. En dag flyttar Olly in i grannhuset med sin familj. Olly är en ung kille i Maddys ålder. Olly och Maddy börjar kommunicera via mail och sms och kommer varandra mycket nära.

Filmen är baserad på Nicola Yoons debutroman, som gick rakt in på förstaplatsen på New York Times bästsäljarlista.

Maddy och Olly kan bara chatta med varandra – men de är unga och när en stark känsla växer fram mellan dem vill de träffas också på riktigt, fast de vet båda att det kan innebära att Maddy dör.

Ja det är en romantisk film – och jag kan tycka sådana filmer är förljugna och inte så trovärdiga. Den här filmen överraskade mig ändå – den har mycket duktiga skådespelare, fint foto, bra musik och har mer att säga än jag hade väntat mig.

7 juni, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *