Pocketböcker för sommarläsningen

Skribent:

Pocketböcker och sommaren hör ihop. I alla fall för mig. Pocketböcker är lätta att ta med på resan eller för att sätta sig på en skuggig parkbänk – eller till stranden. Dessutom är pocketböcker oftast billigare än andra bokformat.

Här är tips på några pocketböcker som jag införskaffat inför sommarens läsfest:

Bokfabriken har släppt tre nya pocket böcker:
Döden den bitterbleka – Anne-Marie Schjetlein
En psykologisk spänningsroman i sjukhusmiljö. Med fingertoppskänsla för dramatik, relationer och vardagsrealism trollbinder Anne-Marie Schjetlein både läsare och kritiker. Döden den bitterbleka är den andra, fristående boken om kirurgen Andreas i den kantstötta villaidyllen Tylösand.
ISBN: 9789176293485

Ett oemotståndligt begär – Birgitta Bergin
Anna Holm har äntligen funnit lyckan men i skuggorna lurar det förflutna.
Anna har allt hon någonsin önskat sig – ett harmoniskt familjeliv och ett utmanande jobb som företagsledare för Vansbo fastigheter. Men när hennes älskade börjar arbeta med ett nystartat välgörenhetsprojekt drivs de allt längre ifrån varandra. Och vem är egentligen projektets mystiska och hemliga grundare?
ISBN: 9789176293416

Eremiten – Thomas Rydahl
På en strand i turistmålet Fuerteventura står en helt ny bil. I bagageluckan ligger en pappkasse med en liten död pojke. Ingen saknar honom. Det sista Fuerteventura behöver är ett brutalt brottsfall som jagar iväg ännu fler turister från öns vindpinade stränder. Den lokala polisen försöker mörka händelsen, men den gamla eremiten Erhard vill inte släppa fallet.
ISBN: 9789176293041

Norstedts har i vår gett ut några av den turkiske Nobelpristagarens böcker i pocket, bland annat:
En främmande känsla
ISBN 9789113037332
Förlaget berättar om romanen:
I En främmande känsla berättar Orhan Pamuk historien om Mevlut Karatas, som föds på den turkiska landsbygden 1957, flyttar till Istanbul 1968 och där lever på att sälja boza (en lätt alkoholhaltig gjord på hirs), yoghurt, glass och pilaffris på gatorna. Utifrån hans blick på omvärlden växer romanen så till en händelserik familjekrönika med färgstarka porträtt.

Men som alltid hos Orhan Pamuk skildras här också med episka penseldrag det väldiga landet mellan öst och väst. Mevluts öden och äventyr blir på så sätt nära förbundna med det turkiska samhällets skeenden under de år som beskrivs: det politiskt oroliga sjuttiotalet, det repressiva åttiotalet med militärregimen, nittiotalets återislamisering och de senare årens starka rörelser mot ett mer modernt samhälle i privatiseringens tecken.

Vill du läsa en feelgood-roman i sommar kan Carolines pris av Peter Barlach på förlaget Lind & Co vara ett alternativ för dig. ISBN: 9789174617016
Från bokbutikens hemsida:
Äntligen går affärerna lysande för krögaren Caroline!
Efter en mängd motgångar och åtta månader i fängelse, verkar det som om hennes kaotiska liv är över. Anstalten, hennes senaste krog, är fullsatt varje kväll och drar gäster från hela Sverige.
Caroline har till och med råd att anlita en städfirma som drivs av den karismatiske hundälskaren Ilham.
Allt rullar på tills den dag då städerskan Zulfiya berättar om sin fasansfulla flykt till Sverige och att hon nu arbetar under slavliknande förhållanden. Kanske har Ilham Städ AB, som på pappret ser ut att skötas korrekt, något att dölja?
Caroline säger upp kontraktet med omedelbar verkan och anställer själv Zulfiya, trots att Ilham varnar henne för att det kan få farliga konsekvenser.
Så får Caroline ett paket med okänd avsändare. Innehållet får henne att förstå att en ny strid har börjat och att hon återigen kan tvingas betala ett högt pris.

Carolines pris är den fjärde, fristående boken om den charmiga och envisa Caroline, som alltid följer sitt hjärta.

Sugen på deckare? Det finns ju oändligt många kriminalromaner att välja på pocket-avdelningen men varför inte lära känna en ny serie om kriminalinspektören Max Wolfe i London.
The Murder Bag
Författare: Tony Parsons
ISBN: 9789176293911
Kriminalpolisen Max Wolfe är alla mördares mardröm en impulsiv, egensinnig och envis yrkesman. När två män brutalt mördas i Londons West End misstänker polisen att det är en seriemördare som härjar, och Wolfe sätts på fallet. Det första offret är en rik bankman som under många år bedragit sin hustru, medan det andra offret är en hemlös man. Till en början verkar mordoffren inte ha något gemensamt, men det visar sig att de båda männen tjugosju år tidigare gick på samma skola. Vad kan ha utlöst mördarens besinningslösa vrede, och varför är just de här männen utvalda?

Mördarens metoder och offer diskuteras flitigt i sociala medier och det är ingen tvekan om att mördaren själv följer varje steg. När någon utger sig för att vara mördaren på internet tar spekulationerna verkligen fart, och Wolfe inser att både han själv och dottern Scout är i skottlinjen.

4 juni, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *