Säsong 5 av Wentworth till C More 7 juni

Den 7 juni på C More inleds säsong 5 av den australiensiska dramaserien Wentworth, nyinspelningen av ”Kvinnofängelset” som nådde kultstatus när den visades i Sverige.

Wentworth utspelar sig i ett kvinnofängelse i Australien och har alla de ingredienser som den andra stora kvinnofängelseserien Orange is the New Black har: med kvinnor som delar in sig i olika grupper, har gruppledare, intrigerar, mutar vakter och med intriger mellan personalen. Men när Orange is the New Black på något sätt lyckas få också de grymmaste händelserna att ha en rosa skimmer av glamour och underhållning är Wentworth rakare, ärligare, starkare och grymmare, hemskare. Orange is the New Black är underhållning, Wentworth är mycket mer än så, det är drama och känns i magen.

Nu kommer en femte säsong av Wentworth och nja, trots att serien varit fenomenal hittills, eller i varje fall var de tre första säsongerna en mästerlig helhet. Den fjärde säsongen var lite segare och det var lite för överdrivet och svårt att ta till sig. Succéserier har en tendens att få lite för många säsonger än vad som är konstnärligt och innehållsmässigt motiverat. En femte säsong, nu utan Bea som varit huvudkaraktär gör mig misstänksam. Mina förväntningar är förstås inte så höga. Men jag ska ge den en chans, den kan överraska.

Lite om handlingen i säsong 5:
I slutet av förra säsongen knivhöggs Bea till döds av fängelsechefen Ferguson (Pamela Rabe). Kaz (Tammy MacIntosh) försöker nu bringa ordning bland de traumatiserade internerna på Wentworth Correctional Centre. Säsongen har tolv avsnitt; det kommer ett nytt varje onsdag med start 7 juni.

5 juni, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *