Lyssna: Sorgfrid – Sorgfrid e il dolore

Skribent:

Sorgfrids nya EP ”Sorgfrid e il dolore” har släppts.

Det är en EP som består av en svävande, sorgsen och hoppfull skara låtar som rör sig i ett ljudlandskap mellan Kanye Wests 808s heartbreak, Mattias Alkbergs Personer och Frank Oceans Blonde. Det är en helt klart mer eftertänksam och lugnare variant än föregångaren ”Musik för den undre klassen” där referenserna drogs mot Silvana Imam, Beastie boys och Primal scream med sitt aggressiva och förbannande berättande.

Sorgfrid är en löst sammansatt sfär människor med olika bakgrund och olika förutsättningar. I grunden en hjärna med flera visioner som övriga inblandade hjälper till att förverkliga. De löst sammansatta medlemmarna (som varierar från låt till låt) har korsat varandras vägar under ca 30 år i bland annat Stockholm, Malmö, Uppsala, Göteborg, Örebro och Linköping. Tanken med projektet har hela tiden varit att följa den inre visionen samtidigt som tyglarna släpps fria då alla tidigare har spelat i andra mer eller mindre framgångsrika konstellationer. Sorgfrid är för sorgen och friden men även en ventil för något annat…något större, något riktigt

17 maj, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *