Skivrecension: Hoops – Routines

Artist: Hoops
Titel: Routines
Betyg 4

Hoops, fyrtetten från det soliga Indiana, kan vid en första lyssning verka gråa och trista, som en blekare kopia av dyster-kvistarna Real Estate. Men ge dem tid och du kommer att bli rikligt belönad.

Jag blandar Prefab Sprout, The Clientel och en gnutta brittisk post punk Orange Juice och ut kommer Hoops. Ett band som i sin musik och i sina texter förkroppsligar Sommaren. 
Som perfekt fångar känslan av att sitta på balkongen en varm junikväll med solen i ryggen och rödvinsglaset i hand. Routines, vännerna Daves, Gales, Tevins och Jims första riktiga album, är årets första myspopplatta som med lågmäld, trivsam och proffsig ambient och rock i välbalanserad kombo skapar en njutbar musikupplevelse. Hoops är musikerna som vägrat att gena, som ständigt vill utvecklas, men vars ramverk är tydligt definierat.

De är visionärerna vars ljudbild låter exakt så som de vill ha den. Det finns band från samma liga som The Radio Dept vars melodier och texter är strået vassare. Men Hoops är nya i gemet. Deras resa har bara börjat.

16 maj, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *