Utsatta unga i fokus i ny uppsättning på Göteborgs Dramatiska Teater

Skribent:

I skådespelaren Catharina Gallons föreställning Bakom stängda dörrar riktas rampljuset mot något som kommit att bli en del av ungas vardag – sexuella trakasserier.
Den 19 maj är det premiär för monologföreställningen Bakom stängda dörrar. Skådespelaren Catharina Gallon står på scenen och har även skrivit manus.

Ett mail berättar mer:
Gallon har tidigare medverkat i pjäsen Gråta med fittan som gästspelade på Göteborgs dramatiska och hyllats för sin roll som Tessan i pjäsen 14 år till salu på Turteatern i Stockholm.

– Jag brinner för rak, ärlig och modig scenkonst och med pjäsen vill jag med varsam hand synliggöra unga som blir utsatta och skildra deras perspektiv. Att ge en röst åt dom som ofta tystas, säger Catharina Gallon.

Föreställningen bygger på intervjuer med barn som utsatts för trakasserier. Men också forskning, förhörsprotokoll och intervjuer med personer som arbetar med barn som drabbats.
Pjäsen är en berättelse om sexuell grooming, hot och övergrepp men också om vägen ut.

Vad vill du att publiken ska ta med sig hem efter att ha sett föreställningen?

Jag önskar att pjäsen ska ge en inblick i något som sker i allt större utsträckning men oftast i tystnad. Sedan är en stor förhoppning att fler ska våga prata om det här.
Även om föreställningen bearbetar ett svårt ämne hoppas jag att publiken ändå ska känna hopp -att det finns en väg ut, säger Catharina Gallon.

Föreställningen är Teatergruppen Scenkonst Quinnas andra föreställning. De har tidigare gett föreställningen Jag måste vara min egen armé som gästspelade på Teater Sesam med efterföljande turné.
I samband med pjäsen kan även publiken ta del av en konstutställning skapad av konstnären Monica Gallon.
Föreställningen på Göteborgs dramatiska teater spelas till och med den 21 maj.

14 maj, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *