Robin Bengtsson kände sig tydligen träffad av Eurovision-vinnarens kommentar

Skribent:

Salvador Sobral kammade hem Portugals första seger någonsin i Eurovision . Portugal vann för första gången Eurovision i schlager med en sång som är väldigt unik, en annorlunda sång som skiljer sig från de flesta tävlande låtar genom historien.

Det svenska bidraget med Robin Bengtsson var totalt chanslöst när Portugal krossade poängrekordet. Att Robin Bengtsson kom på femte plats tror jag beror mer på att många länder är sympatiska till Sverige än låtens kvalitet. Många låtar som kom sämre var betydligt bättre, om vi är ärliga. Det svenska bidraget var i ärlighetens namn ett av de sämsta vi tävlat med på många år. Att Bengtsson till många medier berättat att han är väldigt nöjd med sin femteplacering är begripligt. Låten är inte särskilt bra.

Det är lite ironiskt. Den portugisiske vinnaren Salvador Sobral var stolt över att ha vunnit och menade att det var extra kul eftersom låten har hög kvalitet och inte är som så många andra bidrag ”snabbmat”. Detta retade Robin Bengtsson och till DN säger han att Salvador Sobrals uttalande är ett övertramp.

Jaja, kul. För om det är något Robin Bengtssons tävlingsbidrag är, så är det just snabbmat i musik. Exakt.
Det behöver inte ligga någon särskilt värdring i detta. Ibland vill vi ha snabbmat, ibland något mer kvalitativt. Robin Bengtsson kände sig tydligen träffad av Eurovision-vinnarens kommentar.

14 maj, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *