Kulturnatt Stockholm lockade ny publik

Skribent:

Årets Kulturnatt lockade en helt ny publik till stadens kulturliv. 64% besökte för första gången någon av de medverkande kulturinstitutionerna och det visar på kraften i ett projekt som Kulturnatt Stockholm, uppger Roger Mogert (S), kulturborgarråd i ett pressmail:

Syftet med Kulturnatt Stockholm är att visa upp ett brett kulturliv, bidra till en ökad kännedom om kulturutbudet i Stockholm och göra det enklare för stockholmarna att stiga in i en värld man kanske inte alltid är så bekant med.

Under kvällen genomfördes en publikundersökning hos ett 20-tal medverkande kulturnattsaktörer och resultatet visar att 64% av alla besökare för första gången besökte institutionen de befann på sig på. 51% besökte evenemanget för allra första gången.

– Även de medverkande kulturinstitutionerna (78%) uppger att de har sett en ny målgrupp under kvällen. Det är viktigt att ge stadens invånare möjligheten att uppleva fler kulturformer och upptäcka nya platser, säger Roger Mogert (S), kulturborgarråd.

DATUM FÖR KULTURNATT STOCKHOLM 2018
Lördag 21 april

FAKTA KULTURNATT STOCKHOLM
– Är ett samarbete mellan Stockholms stad och Stockholms kulturliv.
– Första Kulturnatten arrangerades år 2010.
– Besök 2017: 120 000
– Medverkande aktörer 2017: 140

RESULTAT FRÅN UNDERSÖKNINGARNA
Utdrag från undersökningen som genomfördes 29 april 2017 på 1180 slumpvis utvalda besökare hos ett 20-tal medverkande kulturinstitutioner:

Är det första gången du går på Kulturnatt Stockholm?
51,5 % Ja
48,5 % Nej

Är det första gången du är här på ______?
64,6 Ja
35,4 Nej

Utdrag av aktörsundersökningen som genomfördes via webbenkät efter avslutad natt:

Upplever du att ni* nått en ny målgrupp?
78,4% Ja
7,8% Nej
13,8% Vet inte

12 maj, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *