Albumrecension: Mark Lanegan Band – Gargoyle

Skribent:

Artist: Mark Lanegan Band
Titel: Gargoyle
Betyg 3
Release maj 2017

Mark Lanegan kommer från Washington State och är en legendarisk en grungeartist. Han har spelat med Nirvana före deras Nevermind-album. Han var sångare för Queens of the Stone Age under deras höjdpunkt, 2001-2005 som inkluderar Songs for the Deaf.

Gargoyle av Mark Lanegan börjar starkt och konstnärligt. Albumet har intressan​t lyrik och EDM rhythms. Rötterna från Queens of the Stone Ages starka rhythmic altrock blandas med influenser från house. Lanegans unika röst och ordspel lyser igenom hela albumet. Jag hör regndroppar och ler. Ovädret möter sol. Odjur spelar med djupa tankar.

“Sister” är en låt med mörk EDM och vacker beskrivande lyrik. Albumet är bra för både människor som vill ha drivande bakgrundsmusik eller gillar att fundera och fokusera på musikens struktur och ord.

Men allt​ är inte perfekt på albumet. Bitvis är musiken monoton och hård. Regndroppar skriker. Blixten stryker öronen. Lyriken håller inte lika hög kvalitet i alla låtar. Men Lanegan är absolut på rätt spår och jag ser fram emot nästa album.

För den som gillar EDM, experiment och ordlekar är albumet helt rätt men om man tycker om musik som kontrollerar och leder kanske albumet inte imponerar lika stort.

Skribent: Reese Edgel

11 maj, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *