Novellix lanserar novelltävling för unga under 26 år – vinnaren får bokkontrakt

Skribent:

Förlaget Novellix lanserar en novelltävling med ett bokkontrakt i vinstpotten. Tävlingen är öppen för alla upp till 26 år och drar igång i samband med att förlaget släpper fyra nya titlar, skrivna av några av landets mest aktuella författare i genren Unga vuxna: Sandra Beijer, Elin Bengtsson, Johanna Nilsson och Sara Kadefors. Med tävlingen breddar förlaget utgivningen ytterligare och hoppas samtidigt kunna hitta Sveriges nya unga författarstjärnor.

Ett pressmeddelande:
Efter sex år på marknaden och över 130 publicerade titlar – med allt från internationella klassiker till svenska storsäljare som Sara Stridsberg, Jonas Hassen Khemiri och Håkan Nesser – har Novellix etablerat sig som Sveriges ledande novellförlag. Genom att nu lansera en novelltävling bygger förlaget vidare på en av grundtankarna bakom Novellix-konceptet – att erbjuda en enkel ingång till såväl litteratur i stort som till nya författarskap.

– Tanken att blanda debutanter och stora namn, så att de förstnämnda ska få draghjälp av sina mer etablerade kollegor, har funnits med redan från första början, säger Novellix förlagschef, Lena Hammargren. En av våra mest populära titlar, Ojura, är faktiskt skriven av en författare som då var helt opublicerad, nämligen Stina Stoor, och nu är det helt enkelt dags att släppa fram fler nya röster.

Samtidigt som tävlingen lanseras släpper förlaget fyra nyskrivna noveller av författarna Sandra Beijer, Elin Bengtsson, Johanna Nilsson och Sara Kadefors.

– Vi letar ständigt efter nya sätt att sprida novellkonsten i olika former och mot nya målgrupper, så att tävlingen drar igång i samband med att vi ger ut några av Sveriges mest omtyckta unga vuxna- författare är ingen slump, fortsätter Lena Hammargren. Vi vet att det finns ett sug efter allt som har med skrivande att göra hos många av deras läsare och hoppas genom tävlingen kunna nå ut bredare till dem.

Vinnaren presenteras på årets bokmässa i Göteborg i samband med att boken publiceras.

Släppdatum: 16 maj
N° 94 Sandra Beijer Juan-les-Pins
N° 95 Elin Bengtsson En vinterlek
N° 96 Sara Kadefors Till varje pris
N° 97 Johanna Nilsson Levande läppar rekommenderas

Böckernas omslag är illustrerade av Jonna Fransson.

Novellix Novelltävling – för dig upp till 26
Pågår mellan 16 maj och 30 juni. Vinnaren får ett bokkontrakt och novellen publiceras av Novellix i september. Läs mer om tävlingens tema samt kriterier på www.novellix.se/novelltavling.

Novellix Lilla Novelltävling – för dig i åttan
Parallellt med Novellix Novelltävling lanseras även Novellix Lilla Novelltävling tillsammans med Clio Online från Bonnier Education. På den digitala ämnesportalen Clio Svenska finns texter om novellskrivning och aktiviteter kopplade till tävlingen. Tävlingen är öppen för alla åttondeklassare och pågår också mellan 16 maj och 30 juni. Läs mer på www.clioonline.se/novelltavling.

9 maj, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *