Billions säsong 2 – ännu bättre än den första säsongen

Billions säsong 2
Betyg 4
Säsong 1 visas på SVT och säsong 2 finns på HBO Nordic

En stenrik miljardär som tagit sig till den ekonomiska eliten från enkla, fattiga förhållanden mot en välbärgad men inte stenrik chefsåklagare som kommer från elitklassen – det är de två huvudpersonerna i dramaserien Billions. Dessa två män hatar varandra och framför allt åklagaren Charles ”Chuck” Rhoades (spelas av Paul Giamatti) är sjukligt fixerad vid att sätta dit den stenrike Bob ”Axe” Axelrod (spelas av Damian Lewis, som du förmodligen känner igen från de tre första säsongerna av serien Homeland).

Dessa två män är båda gifta och deras fruar, Lara Axelrod (spelas av Malin Åkerman) och Wendy Rhoades (spelas av Maggie Siff), har också viktiga roller för dramats utveckling.

Serien är fascinerande och även om den utspelar sig i en stenrik miljö kan jag som tittare engagera mig i karaktärerna. Själv har jag väldigt svårt för Paul Giamattis karaktär, Chuck, och jag blir arg när han lyckas sätta dit Axe och jag lever mig in i konflikterna och blir lättad varje gång Axe lyckas ta sig ut fällorna och till och med hämnas på Chuck. Jag tror att en av seriens styrkor är att vi alla, var och en som följer serien, kan engagera oss i olika karaktärer som vi känner sympati och/eller förståelse för. Jag fascineras förstås mycket mer av en uppkomling som Axe som dessutom inte går omkring i dyr kostym utan i huvtröja och jeans, oftast.

Den första säsongen var bra och en lämnade ju ett mycket öppet slut som gjorde att en andra säsong var nödvändig, i stort sett. Den andra säsongen tycker jag är ännu bättre, karaktärerna har fördjupats och dessutom har flera bikaraktärer växt och framför allt har en ny karaktör, Taylor, tagit för sig mer och mer. Taylor, som spelas av Asia Kate Dillon, är en ruggigt smart och super-intelligent person som definierar sig med pronomen hen. Taylor som börjar som praktikant på Axelrods finanscentrum är både manlig och kvinnlig och har både samvete och kan tänka stenhårt i vad som ger bäst vinst. Hen vill jag se mer av.
Därför ser jag givetvis fram emot säsong 3 som ska komma. Bustle rapporterar:
Luckily for you, the fate of the show has already been revealed. Showtime announced in March that it had renewed Billions for Season 3, as reported by Deadline. “Billions continues to be a show on the rise, growing not only in audience, but in critical buzz and cultural relevance,” Showtime Networks President and CEO David Nevins said in a statement. “It offers a unique mix of pure entertainment with sly commentary on our current have/have-not economy. Season 2 is off to a tremendous start, and has only whetted our audience’s appetite for what will come in Season 3.”

11 maj, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *