Ett tips till dig som är i Hultsfred: Missa inte White Lies

WhiteLiesPoster

White Lies är ett band som hyllats i år, speciellt i Storbritannien. Kulturbloggen såg dem live i våras på NME-galan där såväl White Lies som Franz Ferdinand, The Cure och Crystal Castle spelade.

Nu är White Lies i Hultsfred. Den småländska musikfestivalen är i år senarelagd och dessutom förlängd till fyra dagar. Wow, att jag önskar att jag kunde vara där. Men dels finns det inte hur mycket semester som helst att ta ut och en sak som är väldigt jobbig med festivalen i Hultsfred är att det enda lilla hotellet är fullbokat åratal i förväg, så den som inte vill sova i tält har svårt att åka till Hultsfred.

Dagens Nyheter har i alla fall publicerat en bra artikel om White Lies, som de köpt in via TT Spektra
:

De jämförs ofta med Joy Division. Men Hultsfredsaktuella White Lies har få likheter med ett av pophistoriens mörkaste band, enligt sångaren. ”I vår musik finns det ju hopp”, säger bandets sångare Harry McVeigh.

Det har varit ganska tyst om Hultsfredsfestivalen i medierna, trots att den alltså dragit igång idag, 8 juli. Jag tror att den helt enkelt drunknat i det massiva medieuppbådet kring Michael Jacksons död. Nöjesredaktionerna har helt enkelt inte haft personalresurser nog till att skriva om och publicera artiklar inför Hultsfredsfestivalen. Dessutom tar det väl på redaktionernas krafter att det är så många festivaler att bevaka. Förra veckan var det både Arvika och Roskilde och dessförinnan var det Peace & Love och Where the action is. Tänk förr när det bara fanns en musikfestival i Sverige: the one and only Hultsfredsfestivalen.

Jag ser att DN:s utsände Mattias Dahlström ska blogga från Hultsfred. Det känns rätt meningslöst och trist att bevaka. Som bloggare vill jag hellre referera till tidningsartiklar. När det gäller blogginlägg vill jag hellre läsa inlägg av bloggare som inte samtidigt har tillgång till redaktionellt utrymme på medierna. Jag tycker medier ska vara bra på det de är bra på: att jobba redaktionellt. När de bloggar blir de dessutom ofta sämre bloggare än ”vanliga” bloggare.
Här bloggar Mattias Dahlström om att det är rätt avslagen stämning första dagen i Hultsfred.

Recension i vårvintras av White Lies senaste album.

Relaterad artikel:
DN om Hultsfred, festivalernas urmoder

White Lies- ”To Lose My Life”

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

8 juli, 2009

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *