Depeche Mode rullar igång sin världsturné i Stockholm (med bildgalleri)

Depeche Mode på Friends arena

5 maj 2017

Betyg: 3


Going backwards inleder Depeche Modes spelning på Friends arena och därmed är den nästan ett år långa världsturnén inledd. Scenen känns liten för en arena som Friends. Jag tycker synd om om dom som kom tidigt, och råkade ställe sig på fel sida om catwalken på scenen då kom de väldigt långt från händelsernas centrum. Det känns faktiskt som scenen är sne, dåligt utformad i varje fall. Ganska liten rigg och ljusshow för att vara i Friends.

Innan Depeche Mode kliver på scenen 21.01 så har vi många möjligheter att prata med dom som runt oss i golden cirkle. Bland oss som var där några timmar innan, så var svenskarna i minoritet. Jag pratar med folk från Norge, Danmark, Israel och Tyskland. Stämningen där framme är ovanligt snäll och positiv. Detta är en upplevelse vi vill ska bli så bra som möjligt för oss alla.

21.01 är det dags, ett par ben marscherar på skärmen och showen är igång. Formspråket på den första låten känns med Coldplay än Depeche Mode med ett myller av färger, men sen plockas alla färger långsamt bort, och vi har de svarta syntruckarna på scenen. Längst fram vid scenkanten är energin hög från första låten. Det är en Dave Gahan på speed och jag får kommentarer att han kör en fågeldans, och det ser ut ungefär så. En annan bild jag får i skallen att många av de poser han gör, delar han med Freddie Mercury i hans mest formstarka år.

Depeche Mode släppte i år deras bästa skiva på länge. Så mörk och påverkad av tiden vi lever i. Dock inget glädjepiller på en spelning men den fungerar helt OK ändå. Dock är det de gamla låtarna som lyfter Friends till en högre nivå. Martin Gore sjunger till

Kvällen vi bjuds på är helt OK. Tror att innan Global Spirit Tour når sitt mål i mars 2018, så kommer den att ha lyfts några nivåer till men det här är världspremiären och ändå helt OK.

Låtlistan:
Going Backwards
So Much Love
Barrel of a Gun
A Pain That I’m Used To
Corrupt
In Your Room
World in My Eyes
Cover Me
Home
A Question of Lust
Poison Heart
Where’s the Revolution
Wrong
Everything Counts
Stripped
Enjoy the Silence
Never Let Me Down Again
Somebody
Walking in My Shoes
Heroes
I Feel You
Personal Jesus
6 maj, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *