The Cardigans inleder Sommarens längsta festival på Gröna Lund (med bildgalleri)

4 maj 2017

The Cardigans på Stora scenen på Gröna Lund

Betyg: 3

The Cardigans fick äran att inviga Gröna Lunds konsert-säsong. Ett Cardigans utan Peter Svensson, han kanske inte orkade åka hem till Sverige från LA där han nu bor. Ett Cardigans som bärs fram av en frysande Nina Persson, den ljumma stockholmskvällen blir ganska kylslagen, även på scenen. Ändå finns det värme, även om jag aldrig förstod varför Nina Persson har en bild av en livmoder på ryggen, någon sorts statement jag missat. Detta är första och sista spelningen för The cardigans denna sommar. När jag kollar på Spotify är den senaste skivan en ”greatest hits” från 2008. Den senaste vanliga skivan kom 2005.

The Cardigans inleder med erase/rewind och den är ok men inte så mycket mer. Se tror jag att dom missat vart dom spelar, den första halvan av låtlistan passar för de hårda fansen som hört allt av The Cardigans, men det var inte så många sådana fans på Gröna Lund ikväll. Jag ser folk som mest står och skakar på huvudet, det var inte riktigt det här de hade tänkt sig. När Lovefool kommer, den där stora låten, som gjorde The Cardigans till en världsangelägenhet, så skojar Nina bort det hela med att det är världens äldsta låt. Lovefool möts av kvällens största jubel, och här har konserten vänt. Nu blir det roligare och bandet spelar oftast helt Ok. Visst hörs det att det kanske inte har repats så mycket inför denna konsert. Det spelas lite fel här och där, Ninas röst håller inte riktigt i alla lägen, men ingen kan vara lika mycket Nina Persson som just Nina Persson.

Till slut blir det ändå en helt OK kväll, och en ganska bra invigning av Sommarens lägsta festival. Personligen ser jag fram mot många konserter denna sommar på Gröna Lund: Elton John, Ghost, Henrik Berggren, The 1975, Blink 182, Rival Sons och Patti Smith för att nämna sju konserter jag inte kommer att missa. Det finns mer än 50 till, så det finns stöd för påståendet att detta är sommarens längsta festival, nästa fem månader lång.

 

4 maj, 2017

Det här inlägget har 1 kommentar.

  1. Long Gone Before Daylight skriver:

    Det är en livmoder, inte vagina. Ganska pinsamt att du inte kan den mänskliga anatomin. (-__- )” Det var i livmodern där ditt liv, Thomas Johansson, började.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *