Slangbellan till Maja Säfström – Bästa debutbok i kategorin barn- och ungdomslitteratur 2016

Skribent:

BULT:s årliga debutantpris Slangbellan för bästa debutbok i kategorin barn- och ungdomslitteratur 2016 går till Maja Säfström, Fantastiska fakta om djur (Natur & Kultur).

Ett pressmeddelande:
Juryns motivering:

”Med Fantastiska fakta om djur har Maja Säfström skapat en bladvändande faktabok som både ökar intresset och fördjupar förståelsen för våra medvarelser. Text och bild i fin symbiotisk utformning ger upphov till otaliga samtalsämnen och frambringar ett oemotståndligt behov av att lära sig mer om djur. En pärla för alla åldrar att sluka eller njuta av länge, i små portioner.”

BULT – Barn- och ungdomslitterära sektionen inom Författarförbundet läser varje år alla svenska debutantverk inom barn- och ungdomslitteraturen. Avsikten med priset är att lyfta fram debutanter och stimulera till fortsatt författarskap. Priset är också ett sätt för oss att hålla oss informerade om det som händer inom vår yrkeskår. Samtidigt får vi tillfälle att lyfta fram sådant vi saknar. Fördelen med att just vi delar ut ett pris är att vi inte behöver ta marknadsmässig hänsyn utan helt kan koncentrera oss på sådant som kvalitet, förnyelse och innehåll.

Priset delades ut den 25 april på Författarnas Hus i Stockholm. Vinnaren erhöll en handtäljd slangbella av författaren Kalle Güettler, ett diplom av 2014 års pristagare Josefine Sundqvist samt 30 000 kronor.

Övriga nominerade till priset var:

Elin Johansson, Veckan före barnbidraget (Rabén & Sjögren)

Ida Sundin Asp, Idag vet jag inte vem jag är (Urax förlag)

26 april, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *