Teatern under bron i höst: Skuldsanering med musik av Kristian Anttila och regissör Rojda SEkersöz

Skribent:

Teatern under bron i Stockholm sätter i höst upp föreställningen ”Skuldsanering” i regi av Rojda Sekersöz. Föreställning bygger på ett manus av Martin Bengtsson med Ronnie Sandahl som dramaturg och musik av Kristian Anttila.

Ett pressmeddelande berättar:
Ett säkert vårtecken är Teatern under brons avslöjande om årets pjäs under brofästet i Hornstull. Idag släpps biljetterna till ”Skuldsanering”, sommarens nyskrivna svenska drama. Ett svart kammarspel om vår kollektiva skuld likväl den individuella skrivet av författaren och dramatikern Martin Bengtsson. Efter sin omtalade och uppmärksammade bok ”I Skuggan av San Siro” går nu Martin Bengtsson sista året på Teaterhögskolan i Malmö. ”Skuldsanering” blir Martins professionella dramatikerdebut och med sig har han vännen och kollegan Ronnie Sandahl som dramaturg.

– Det känns skitbra att efter hårt arbete med skrivandet över många år få debutera som professionell dramatiker. Jag är övertygad om att det kommer lyfta från pappret på ett konstnärligt intressant sätt och drabba publiken, säger Martin Bengtsson.

– Den respektlöshet och nybyggaranda som präglar Teatern under bron har det också varit helt naturligt att ta med in i manusprocessen, vilket lett till en pjäs som är lika farlig som den är tankeväckande, fortsätter Ronnie Sandahl.

För regin står en av de mest omtalade debutanterna just nu, Rojda Sekersöz. Efter prisregnet på Göteborgs Filmfestival hade hennes debutfilm ”Dröm vidare” premiär nyligen. Unisont hyllad och med en stor framgång på bio tar nu Rojda steget till teatervärlden och debuterar hos Teatern under bron som teaterregissör.

– ”Skuldsanering” är en föreställning om egot, skuld och skam. Förutom temat så lockade mig ambitionen att göra icke traditionell teater. Och vilken lyx att få spelplatsen under bron, vi ska alltså skapa allting från ingenting, berättar Rojda.

Pjäsens kompositör är Kristian Anttila. Med ett av förra årets mest hyllade album, ”Rum 4 Avd. 81”, i ryggen och en turné som aldrig tar slut är Kristian redo för ytterligare utmaning i sin långa framgångsrika karriär. Skuldsanering blir Kristians debut som kompositör i teatersammanhang.

– Det ska bli skönt att få kliva ur poplåtens fängelse. Att få lösa upp musiken och låta den sväva och blandas som den vill, när den vill. Att förstärka eller kontrastera, att se vad som händer när den studsar mot pjäsen och en stenhård grå betongvägg, hälsar Kristian Anttila.

– Det är år två för Teatern under bron och upp till bevis. Även i år har vi lyckats plocka ihop ett dream team för att tillsammans kunna bjuda på spännande samtidsteater. Att sträva efter debutanter är ett sätt att hålla rutinen stången och invanda föreställningar borta. Istället upptäckaranda och okonventionella metoder. Just nu mest ett kontrollerat kaos men lagom till premiär är vi redo för publiken, avslutar Filip Adamo & Rennie Mirro, konstnärliga ledare på Teatern under bron.

Spelas:

Fredag 18/8, 25/8, 1/9 – 19.00 Lördag 19/8, 26/8, 2/9 – 19.00 Söndag 20/8, 27/8, 3/9 – 16.00

25 april, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *