Indisk filmfestival om kvinnlig frigörelse 20-24 april på Zita Folkets Bio, Stockholm

Sweden Marathi International Film Festival presenterar i samarbete med Zita Folkets Bio nio starka filmer om kvinnlig frigörelse i Indien.
– Vi hoppas att kunna finna en stor publik för sådana filmer i Sverige i framtiden, säger Kunnie Topden, festivalchef. i ett pressmeddelande.

Festivalen som är ny i Stockholm gästas i år av många regissörer som deltar i spännande arrangemang under festivalen. Festivalen äger rum på bland annat Zita Folkets Bio och Biografen Sture och invigs med filmen Dr. Rakhmabhai av regissören Ananth Mahadevan som närvarar visningen.

Det är i Sverige ganska okänt att arthouse-inriktade Marathi-filmindustrin är en föregångare till dagens (stora) indiska filmscen. Detta faktum har skymts av den alltmer framträdande Bollywood-filmen som idag dominerar bilden av indisk film.

Totalt nio filmer av kvinnliga regissörer kommer att visas den 20-24 april på Zita Folkets Bio där samtliga regissörer kommer att närvara visningarna. Bland filmerna återfinns bland annat Elizabeth Ekadashi av Paresh Mokash, Nati Khel av Nagesh Bhosle och I Want To Be A Mother av Samruddhi Porey. Filmer som bearbetar aktuella teman om fattigdom, surrogatmödraskap och relationen mellan manligt och kvinnligt i Indien.

Filmernas schema på Zita Folkets Bio:
Dr Rakhmabhai : fre 21/4 kl 18:00
Elizabeth Ekadashi: fre 21/4 kl 20:45
I Am Sindhutai Sakpal : lör 22/4 kl 13:00
Vazandar: lör 22/4 kl 15:30
The Silence: lör 22/4 kl 18:00
Nati Khel: lör 22/4 kl 20:15
Ek Hazarachi Note – 1000 Rupee Note: sön 23/4 kl 16:00
I Want To Be A Mother: sön 23/4 kl 17:45
The Script: sön 23/4 kl 20:15

19 april, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *