The Crown sopar banan med nomineringar till BAFTA

Den kritikerrosade tv-serien ”The Crown” om det brittiska kungahuset sopar banan med antalet nomineringar när den brittiska filmindustrins finaste pris – BAFTA– ska delas ut nästa år. Serien har nominerats till fem kategorier, rapporterar SVT.

Claire Foy som spelar huvudrollen som drottning Elisabeth II har chansen att vinna priset för bästa kvinnliga huvudroll. John Lithgow är nominerad för sin biroll som Winston Churchill och Vanessa Kirby för sin roll som drottningens syster, prinsessan Margaret.

SVT berättar att rent generellt syns också ett ovanligt starkt läge för tv-serier som aldrig visats på tv bland nomineringarna. Bland annat i kategorin för Bästa internationella tv-serie återfinns 1980-tals frossande Stranger Things. En serie som ju likt The Crown också den har sin hemvist på streamingtjänsten Netflix.

Prisutdelning sker Galan i Royal Albert Hall i London i början av nästa år, 2018.

19 april, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *